SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GT Söder HK
#universumsbästagäng

Järnvägen cup
2022-06-06 21:33

 

Förra helgen var hela föreningen på Järnvägen Cup i Hallsberg. Två bussar, varav en dubbeldäckare, fylldes av förväntansfulla spelare från GT Söder HK.

 

Förläggningen var precis vid spelplanerna, i Alléskolan. Vårt lag fick de minsta rummen, grupprummen, så efter en lång stund av roddande och bärande av luftmadrasser kunde vi äntligen landa och somna gott.

 

Ingen sovmorgon, upp tidigt, väckning kl.06, då första matchen spelades kl.8.20 mot Backa. Det var regnigt och kallt, bollen var hal och vi hade svårt att hitta spelet på gräs. Bollen tappades, ben sträcktes och en fotled stukades. Förlust vid första matchen, men vi var ändå positivt inställda till nästa match.

 

Mellan matcherna fyllde vi på med energi och vi på att hejade på våra andra lag från GT Söder HK.

 

Andra matchen var vi mer vakna, mer alerta och med från start. Vi gjorde flera fina inspel till linjen och hittade även kantspelet där målen rullade in. Detta blev en oerhört jämn match där vi stundtals ledde. När slutsignalen ljöd i högtalarna låg vi dock under och förlusten var ett faktum. Detta var nedslående och vi förstod att vi skulle komma sist i gruppen då sista matchen skulle bjuda på ett riktigt tufft motstånd.

 

Tredje och sista matchen för dagen mötte vi Västervik. Vi gav dem ett bra motstånd, men i andra halvlek drog de ifrån rejält.

 

Dusch, middag och lördagsgodis blev kvällsaktiviteten och tidig läggning. Morgonen efter skulle det bli match kl.07.30 mot våra vänner GT Söder HK f07. Kändes tråkigt att inte få möta andra lag nu när vi var på cup. Men också roligt då vi ju känner varandra. Så det var bara att gå och lägga sig och drömma vidare om handboll.

 

Laddade till tårna väcktes vi kl.05.30 för frukost och uppladdning inför matchen. Vi skulle testa en ny försvarform, 6-0 mot dem. Vi gick igenom det snabbt och det kändes som att alla förstod direkt vad som behövde göras denna match för att ha en chans till vinst. Första halvlek mot F07 var jämn och det stod 8-6 till dem. Andra halvleken förlorade vi och kunde bara gratulera våra vänner till avancemanget. Nu var det slutspelat för oss under den här cupen, men vi tar med oss många fina insatser från flera spelare.

 

Först och främst en storartad insats av vår målvakt, Alicia. Många fina räddningar och inte en enda gång gnällde hon över vårt försvar som ibland inte orkade springa hem. Neervana hittade en ny position som ytternia, där hon fick in flera fina mål till sin egen förvåning…. Vi tränare har länge vetat att hon hade det i sig. Fina skott och mål från kanterna av Iris, Tyra B, och Tyra N, som även mötte upp ytterniorna precis som vi övat. Moa A fick kriga riktigt mycket i både försvar och anfall och fick ta ganska mycket stryk, men gav aldrig upp. Som mittnia fanns Ebba som gjorde en riktigt fin fint i en match där hon lurade alla, till och med bänken och publiken. Nora, vår nyaste spelare, fick till ett riktigt fint mål i sista matchen. I linjen var det Novelle som stod för muren i försvar och krigade på i anfall, en riktig slugger. När inspelen till linjen gick som önskat fanns Naima där och sköt i mål. I spel var Elly vår raket som var både snabb fram i anfall och hem i försvar. En till som var snabb hem i försvar var Amelia som gav allt när motståndarna kontrade. Även hon fick testa på att köra mer som ytternia, eftersom Lillian skadades i första matchen. Det var en stukad fot i första matchen, som satte stopp för Lillians spel i cupen. Hon fick istället vara kameraman till alla föräldrars tacksamhet som fick se matchen hemifrån. Till sin hjälp hade hon Ester som vaknade förkyld redan på lördagsmorgonen och fick stå över alla matcher. Hemifrån fanns Meja som uppdaterade vårt Instagramkonto med bravur trots egen förkylning som gjorde att hon fick stanna hemma.

 

Så,  många fina insatser av alla som var med! Det här tar vi med oss till Eken Cup.


Nyhetsarkiv
Seriestart2022-10-02 15:30
Järnvägen cup2022-06-06 21:33
Irstablixten F132022-04-04 17:04
 
Våra sponsorer
Våra minisponsorer