GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: Delad poäng i Kungsbacka
2019-01-11 13:57
Lördag 5/1 inledde vårt damlag vårsäsongen 2019 i Allsvenskan med bortamötet med HK Aranäs. Serien vände efter jul och nyår och GT Söder fick nu chans till revansch efter förlusten när lagen möttes i Sköndalshallen den 15/12.
När lagens möttes i senaste omgången, var det HK Aranäs som var mest "på tårna" och vann den fighten med klara 23-16 efter ledning med en boll i halvtid (läs om matchen här). Det var så klart ett revanschsuget GT Söder som gick in på plan i Aranäshallen på lördagseftermiddagen.

Lagen följdes åt i målprotokollet fram till den sjunde spelminuten då GT Söder gick upp i ledning. Som mest ledde bortalaget med sju bollar i slutet på den första halvleken. I paus var ställningen 9-14.

- I första halvlek förde vi matchen, jobbade strukturerat och hade koll på deras spelare. Vi åtgärdade fint deras breda satsningar från förlusten före juluppehållet, säger huvudtränaren Vaggo Schjölin.

Efter paus var scenariot ett helt annat. HK Aranäs tog kommandot och gjorde under åtta minuter fem raka mål, varav ett när GT Söder hade en spelare utvisad. Hemmalaget fick i princip allt att stämma och kunde göra 7-2 under den första kvarten i andra halvlek.

I den 42:a matchminuten var ställningen 16-16 och därefter följdes lagen åt i målprotokollet, precis som i inledningen av matchen. GT Söders Elin Grahn blev utvisad när matchklockan visade 51.38 - en situation som HK Aranäs hade kunnat utnyttja, men istället gjorde Johanna Vidgren två mål för bortalaget och med fem minuter kvar att spela var ställningen 20-22.

Avslutningen blev skakig. GT Söder lyckades inte förvalta ett numerärt överläge och missade också en straff. Istället reducerade Aranäs till 21-22 med ca 2 1/2 minut kvar att spela. GT Söder tog timeout när klockan visade 59.03 och med fyra sekunder kvar av matchen kvitterade Aranäs till slutresultatet 22-22.

Vaggo Schjölin säger så här om andra halvlek:

- Vi hamnade efter i försvaret, smällde inte på och kom inte alls upp i samma nivå som i första halvlek. Vi hade matchen fram tills vi började skjuta bort bollen i slutet och dessa stressavslut gjorde att Aranäs kunde komma närmre och närmre och sedan skjuta in kvitteringsmålet i sista sekunderna.

Närmast väntar derby mot Skånela IF i Vikingahallen måndag 14/1 kl 19.30 för vårt damlag. Det är mycket jämnt i toppen av tabellen och våra tjejer ligger i skrivande stund på en andraplats. Det ska dock nämnas att tabellen är lite "haltande" och att omgång 13 inte avslutas förrän onsdag 16/1.

- Nu möter vi Skånela i Märsta på måndag, vilket kommer bli en riktig rysare. Skånela har, precis som många andra lag, presterat jättefint i år och är ett hårt arbetande lag som kämpar tills domarn blåser av matchen. I Skånela finns fina kantspelare, bra målvakt och ett tungt skytte på 9m.  Det gäller att vi kommer upp i nivå och sätter bollarna, att vi inte står på hälarna i försvaret, att vi pratar och framförallt tror på det vi gör, så kommer det gå vägen, säger Vaggo Schjölin om måndagens match.

Matchfakta

Målskyttar, HK Aranäs: Rikke Jensen 9, Matilda Rosblad 3, Johanna Zaman 2, Sanna Andreasson 2, Tilda Palm 2, Anna Heed, Ida Espling-Ek, Julia Karlsson, Lovis Jansson

Målskyttar, GT Söder: Johanna Vidgren 5, Yasmin Domonji 5 (2), Josefin Lans 4, Julia Grahn 3, Linnea Öhrnell 2, Malin Wilén 2, Mikaela Geberg

Utvisningar: 3 x 2 minuter för vardera laget.

Domare: Casper Axell och Hugo Evebring

Publik: 252 personer