GT Söder HK
#universumsbästagäng

F15-16: Seriespelsavslutning & IrstaBlixten
2023-04-12 12:35

I slutet på mars spelade F15-16 säsongens sista seriematcher och några dagar senare, den första helgen i april, var laget i Västerås för att vara med i IrstaBlixten.

Vecka 13 hade vi endast matcher som skulle spelas. Vi började måndagen (27/3) med en seriematch mot Årsta hemma i Sköndalshallen. Våra tjejer gjorde en stabil insats och var det lite bättre laget från start. Vi tog med oss två poäng från det här mötet.

På onsdagen (29/3) var det återigen dags för seriematch, den här gången på bortaplan mot Vallentuna. Vi var ute efter revansch efter att ha förlorat mot det här laget tidigare. Matchen var jämn från start och lagen turades om att vara i ledning med en till två bollar. I halvtid var ställningen lika.

Starten av andra halvlek var katastrof från vår sida. Vi hamnade i underläge med fyra bollar plus att utvisningarna avlöste varandra hela tiden. Vi spelade med fyra eller fem utespelare halva delen av andra halvleken. Men där hände något med tjejerna som var rejält uppretade på att domsluten inte gick vår väg. Våra spelare slet, jobbade extrem hårt och började komma ikapp i målprotokollet. När det återstod ca fem minuter så var vi ikapp och gick förbi och det var vi som ledde matchen. Tjejerna spelade klokt och stressade inte. När Vallentuna valde att "punkta" satte vi direkt bollen i mål. När slutsignalen gick hade vi vunnit. Det betydde att vi slutade som tvåa i serien och det var väl godkänt.

Fredag till söndag (31-3-2/4) spelade vi IrstaBlixten i Västerås. Vi samlades på fredagen och vår första match var kl 17 mot Vetlanda, ett lag vi inte visste något om på förhand. Vi startade i ett högt tempo och gjorde allt rätt och hade en stor ledning efter 15 minuter. Vi spelade på och även om Vetlanda kom lite närmare så var det aldrig någon fara, utan vi vann matchen.

På lördagen var det match igen kl 8.00. Vi åt frukost kl 6.30 och därefter blev det promenad till hallen. I den här matchen mötte vi Uppsala. Vi var det bättre laget på alla positioner och tog med oss två poäng.

Efter vinsten mot Uppsala var det dags att spela om gruppsegern mot VästeråsIrsta. Vid ställningen 2-2 fick vi två snabba utvisningar mot oss som gjorde att Irsta kunde dra ifrån med fyra mål. Vi orkade inte komma ikapp, utan förlorade matchen klart. Det var inget snack - motståndarna var bättre än vi.

På lördagen skickade vi ut tjejerna i två lag där de skulle lära sig lite om staden Västerås. De fick olika uppgifter som de skulle utföra och dokumentera och därefter skicka svaren till oss ledare före ett visst klockslag. Båda lagen fixade dessa uppgifter utan problem. Vad de inte visste var att vi ledare även hade ett litet aprilskämt inblandat. Det vinnande laget skulle utse en spelare som skulle bli intervjuad av Lilla Sportspegeln inför söndagsmatchen mot Tyresö.

Tjejerna blev jätteglada och valde ut sin representant.

Under kvällen insåg vi ledare att vi har riktiga vinnarskallar i laget. Det var lite olika åsikter om hur man tagit sig runt i Västerås för att lösa uppgifterna. En del tyckte det var fusk inblandat osv. Kommer inte nämna några namn, men det var rätt kul att det kan bli så ”på riktigt ”.

Kl 21.30 la vi ledare upp en liten videohälsning i chattgruppen om att det var ett aprilskämt med Lilla sportspegeln. 😊 Vi fick en radiotystnad i gruppen och ingen skrev någonting. Lite surt i laget var det nog när de skulle somna för natten.

Yes dags för frukost kl 6.30 igen på söndagen. Samma rutin som på lördagen, men nu var det Tyresö som stod för motståndet, ett lag vi mött ganska nyligen två gånger i seriespelet. Det var en jämn match där vi tog ledning med tre bollar när det var fem minuter kvar att spela. Tyresö gick upp och spelade man mot man och lyckades få med sig bollen och reducerade snabbt. Vi var då i ledning med ett enda mål. När det bara var åtta sekunder kvar att spela, lyckades Tyresö återigen sno bollen och fick till ett avslut som resulterade i straffkast. Tyresö missade sin straff och vi vann med en enda boll. Efter den segern väntade Skövde i kvartsfinalen.

Eftersom kvartsfinalen spelades ganska tätt inpå matchen före, hade vi bara ca en timme på oss för att ladda om.

Skövde gick upp i ledning med 7-1. De satte allt och tryckte på i anfallet och var det bättre laget. De bytte ut några spelare och då började vi jobba ikapp. Vi gjorde helgens bästa match, men räckte inte till den här gången. Skövde vann kvartsfinalen och vi hade spelat klart.

Tjejerna gav betyg 4-5 på handbollen.

Det roliga fick 5 i betyg.

Aprilskämtet svarade de inte på. 😊

Vi ledare är supernöjda med hur tjejerna presterade på planen. Dessutom är det alltid ett kul gäng att åka iväg på cup med.

Vi har tagit helt ledigt från träning fram till den 17 april då vi ses igen. Vi ser fram emot några träningsmatcher, Järnvägen Cup i Hallsberg och Eken Cup som avslutning i juni.

Hälsningar ledarna för F15-16