GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: Premiärförlust för GT Söder
2017-10-02 16:01
Det blev ingen seger i premiäromgången i Damallsvenskan för GT Söder denna säsong heller. Förlustsiffrorna skrev till 16-19 efter underläge 7-10 i paus.

I fjol vann Kungälvs HK i Sköndalshallen med fyra bollar och på lördagen (30/9) kammade vårt damlag noll i bortamatchen mot IF Hellton i Karlstad.

Det blev ingen seger i premiäromgången i Damallsvenskan för GT Söder denna säsong heller. I fjol vann Kungälvs HK i Sköndalshallen med fyra bollar och på lördagen (30/9) kammade vårt damlag noll i bortamatchen mot IF Hellton i Karlstad. Förlustsiffrorna skrev till 16-19 efter underläge 7-10 i paus.

GT Söder hängde med till 3-3. Därefter drog Hellton ifrån till 5-3 och släppte sedan aldrig sin ledning. Efter 20 min. spel var dock hemmalagets ledning endast en boll, 7-6, men sedan ökades försprånget till 10-7 före halvtid.

Kännetecknande för den första halvleken var bra målvaktsspel från båda lagen, dåligt skytte från GT Söders sida, endast tre målskyttar för hemmalaget och fyra för bortalaget samt inga straffkast och utvisningar alls.

I den andra halvlekens inledning gjorde GT Söder två snabba mål genom Sanna Stolperud och Alexandra Siirala och ändrade siffrorna till 10-9. Kanske var bortalaget på väg att gå ikapp? Men … ack. Hellton släppte inte sin motståndare närmare i målprotokollet utan kunde vinna den målfattiga matchen med 19-16.

- Jag får vara nöjd med att vi bara förlorade med tre mål mot ett tippat topplag, när vi bara kom upp i 60 % av vår kapacitet, spelmässigt. 50 av dessa kom genom vårt försvarsspel och endast tio anfallsmässigt. Vi har mycket att jobba med vårt anfallsspel framöver och få spelarna att våga mer. Nu var det inte många som satsade tillräckligt framåt. Kanske kan man delvis skylla på premiärnerver, sade en icke nöjd coach, Vaggo Schjölin, efter matchen.

Ja, bakåt fungerade spelet bra. Målvakterna Pernilla Idegran (första halvlek) och Heidi Keiser (andra) skötte sig bra och släppte endast in tio resp. nio bollar. Heidi räddade också Helltons enda straffkast under matchen.

- När man bara släpper in 19 bollar – och dessutom på bortaplan – skall man vinna en match på denna nivå. Men så blev det tyvärr inte denna gång, konstaterade keepern Pernilla Idegran.

Framåt – burrr … GT Söder hade endast fyra målskyttar under 60 min. spel. Här vara Sanna Stolperud (bilden, utsedd till matchens lirare) i stort sett det enda hotet från 9 meter. Hon kom igång bra efter pausen och gjorde då fyra av sina sex fullträffar.

Sanna Stolperud utsågs till matchens lirare i GT Söder. Foto: Express-Bild.

I övrigt var Alexandra Siirala säker från sin vänsterkant och svarade för fyra mål från denna position samt mål på lagets enda straffkast. Slitvargen på linjen, Jenny Haglund, kan också framhållas för sina tre mål. I övrigt kan övriga spelare betydligt bättre.

Noterbart är att GT Söder aldrig var i ledning under matchen.

En intressant fråga före matchen var, om Helltons målvakt Nathalie Fernandez Nilsson – spelade i fjol för just GT Söder - skulle får övertaget på gästernas skyttar. Och det fick hon verkligen och utsågs till sitt lags bästa spelare. Något av en matchvinnare.

I Hellton i övrigt, som till denna säsong flyttats ned från SHE, var finskan Lotta Kulju på hugget före paus och svarade då för sina totalt fem mål. Moa Henriksson blev bästa målskytt med sex nätkänningar. Ida Holm hade en lyckad andra halvlek och sköt då sina fyra mål.