GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: GT Söder hittills utan seger
2017-10-09 16:03
GT Söders damer har inte fått någon bra start på Allsvenskan 2017-18. Efter förra helgens förlust borta mot Hellton fortsatte motgången, när Kungälvs HK togs emot i Sköndalshallen på lördagen (7/10). Västkustlaget vann med 31-16 efter 12-7 i paus.

GT Söders båda matcher hittills påminner delvis om varandra. Så väl mot Hellton som mot Kungälv gjorde vårt damlag endast sju mål före pausen och totalt 16 efter 60 min. spel. I båda matcherna blev motståndarmålvakten utsedd till sitt lags bästa spelare. Att bara leverera 16 mål i matcher i Allsvenskan räcker inte till poäng, helt klart.

I lördagens fight ledde GT Söder en gång och det var med 1-0, som Linn Åberg svarade för. Hon gjorde också sitt lags andra mål och kvitterade till 2-2. Då hade knappa 10 min spelats. Yasmin Domonji reducerade efter dryga kvarten till 3-5 och så långt in i matchen såg det hyggligt ut – åtminstone försvarsmässigt.

Hemmalagets fjärde nätkänning kom sedan inte förrän klockan visade på 23 min. och åter var det Linn Åberg som var målskytt, 4-8. Under de resterande sju min. av första halvlek gjorde Amanda Kimström, Linn Åberg (igen) och Hanna Gustafsson var sitt mål. Tavlan i hallen visade på 7-12 i paus.

I den andra halvleken var Kungälv det klart bästa laget i allt och vann denna period med tio bollar, 19-9, och den klara segern var helt i sin ordning efter bra spel såväl framåt som bakåt.

Tränaren Vaggo Schjölin hade följande kommentar efter matchen:

- Tänk om våra spelare kunde visa samma vilja i matcherna som på träningarna. Nu saknades mycket av denna vara. Tjejerna måste våga mera framåt och ta stryk i närkamper, och inte bara spela bollen vidare i sidled. De måste också kräva mer av varandra.

- Vi är inte så dåliga så att vi skall förlora mot Kungälv med 15 bollar. Släpper bara spärren, så lossnar det säkerligen för flertalet spelare.

Vaggo tillade:

- Till några spelares försvar skall sägas att de varit sjuka i veckan och kanske därför inte kunde prestera sitt bästa i matchen.

Ja, till och med bitr. tränaren Annika Lilja har drabbats av sjukdom. Svår förkylning hindrade henne från att vara med i hallen. Nu fick Vaggo S. och materialaren ”Rolle” Eriksson klara sig själva som ledare på bänken.

Betr. spelarprestationer i matchen: Pernilla Idegran svarade för en bra första halvlek i målet. Hon ersattes de sista åtta min. av nyförvärvet från Lidingö SK, Mathilda Adolfsson, som hann med några räddningar.

Yasmin Domonji utsågs till matchens lirare i GT Söder. Foto: Express-Bild.

Av utespelarna hade Linn Åberg en lyckad första halvlek, då hon sköt sina fyra mål. Samarbetet mellan Yasmin Domonji (bilden ovan) / Sanna Stolperud med linjespelaren Hanna Gustafsson bidrog till inspel och Hannas fyra mål. Moa Hagberg gjorde två snygga kantmål i andra halvlek. Lina Stolperud gör ett gott jobb i passningsspelet men bör gå på mål själv lite oftare. Noterbart är att systern Sanna S. gick mållös från plan. När hände det senast?

Det är för tidigt att räkna ut GT Söder i serien. Även i fjolårets serie förlorade laget de två inledande matcherna. Då mot sluttvåan Kungälv och seriesegraren Önnered. Kan vi hoppas att det vänder i bortamötet med nykomlingslaget HK Drott kommande lördag. Halmstadlaget förefaller (på papperet) något enklare.

Kungälv blir ett topplag även i år. Målvakten Sofia Börjesson var mycket duktig och utsågs till matchens lirare. Emilia Strålman var framgångsrik efter pausen och gjorde då sina sex mål. Rebecka Karlsson och Clara Lerby var också målfarliga.

- Jag är mycket nöjd med vårt försvarsspel. Framåt kan vi mera, även om vi nu gjorde 31 mål på bortaplan mot ett bra lag som GT Söder är, med flera skicklig spelare. De har kanske inte kommit igång riktigt ännu. Vi siktar på att komma bland topp 4, sade Kungälvs HK:s coach Pontus Ward Wiklund.

Matchfakta

Matchbild: 1-0, 2-2, 2-5, 4-8, 6-11, (7-12), 8-14, 8-18, 11-21, 14-23, 14-29, 16-31.

Målgörare, GT Söder: Linn Åberg 4, Hanna Gustafsson 4, Moa Hagberg 2, Yasmin Domonji 2, Alexandra Siirala 1, Lina Stolperud 1, Amanda Kimström 1, Fanny Gerlach 1.

Målgörare, Kungälvs HK: Emilia Lindmark 6, Rebecka Karlsson 5, Clara Lerby 5, Victoria Strålman 5 (2), Julia Bredeby 3, Wilma Pettersson 3, Amanda Borgström 2, Elin Sige 1, Amanda Sjöstrand Hallman 1.

Matchens lirare, GT Söder: Yasmin Domonji, KHK: Sofie Börjesson (mv).

Domare: Robert Arnesson och Jennifer Sandström.

Utvisningar: GT Söder: 3 x 2 min. , KHK: 1 x 2 min.