GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: Ny förlust för GT Söder
2017-10-16 16:08
Det vill sig inte för GT Söders damlag i Allsvenskan - åtminstone inte hittills. Lördagens (14/10) bortamatch mot HK Drott i Halmstad Arena förlorades med de klara siffrorna 20-28 (7-15). Det var den tredje förlusten av lika många möjliga.

GT Söder hamnade i underläge med 1-5, 2-9 och 4-12. I halvtid visade tavlan 15-7 till hemmalaget. Det var för övrigt den tredje matchen i följd som vårt damlag bara gjorde sju mål under den första halvleken. Det är förstås alldeles för tunt.

- Våra spelare hade inte den rätta inställningen från början av någon anledning. Efter pausen blev det bättre och den halvleken slutade oavgjord, 13-13.  Dock tappade vi tyvärr fotfästet i försvaret i slutskedet. Och då trillade alltför många baklängesmål in, berättade bitr. tränaren Annika Lilja i telefon från bussen.

Mörker på plan och mörker på vägen hem genom Småland, Östergötland och Sörmland …

Andra halvleken började bra för GT Söder som gjorde fyra mål i följd och reducerade till 11-15. Något senare ledde Drott med endast två bollar, 17-15, men sedan var det stopp på framgången.

Hemmalaget ökade tempot och kunde vinna med 28-20.

Drott fick fem straffkast och GT Söder inga. Det kan bero på att våra spelare inte ta för sig tillräckligt i anfallsposition. Det har vi sett i höstens tidigare matcher.

- Pernilla (Idegran) var duktig i målet. Lina Stolperud (bilden nedan) var mycket bra i försvaret och Linn (Åberg) utsågs till matchens lirare, bl a för sina fem fullträffar. Hon blev därmed bästa målskytt i vårt lag, berättade Annika Lilja vidare.

Lina Stolperud spelade mycket bra i försvaret. Foto: Express-Bild.

Positivt att laget denna gång gjorde 20 mål. I de båda tidigare matcherna har bara 16 nätkänningar åstadkommits. Nu gäller det att utöka denna skörd hemma på lördag mot Bjurslätt/Torslanda och därmed lämna näst jumboplatsen.

HK Drott, coachat av den f. förbundskaptenen för damlandslaget, Thomas Sivertsson, var för dagen det bästa laget och har som nykomling i serien tagit fyra poäng hittills. Bra jobbat!

Halmstadslaget hade sin bästa spelare i niomålsskytten Johanna Birkkjear Andersson.

Målskyttar, HK Drott: Johanna Birkkjear Andersson 9 (3), Sara Olsson 4, Sally Sivertsson 4, Cecilia Patriksson 4, Sanna Suoraniemi 2, Louise Lilja 2, Stina Lago 1, Anna Wibring 1, Amanda Kullenberg 1.

Målskyttar, GT Söder: Linn Åberg 5, Sanna Stolperud 4, Yasmin Domonji 4, Moa Hagberg 2, Fanny Gerlach 2, Jenny Haglund 1, Lina Stolperud 1, Hanna Gustafsson 1.

Domare: Cassandra Toftevall Horn och Maja Cecavac.

Utvisningar, Drott: 4 x 2 min., GT Söder: 1 x 2 min.