#universumsbästagäng

Dam div. 3ÖS: Tuff inledning för HK Tallen
2017-10-17 16:09
Nu är div 3-laget HK Tallen igång med matchandet. Förra säsongen blev en enkel resa i Div 4 och många av tjejerna längtade till de tuffare div 3-matcherna. Som tidigare säsonger visat verkar det som laget behöver några matcher på sig att komma igång.

Hemmapremiären mot Årstaiterna var en riktigt målsnål historia och när slutsignalen ljöd stod det 13-13 på tavlan. HK Tallen ledde i början av matchen sen var det Årstaiterna som hade matchen i sin hand. Men de sista 10 minuterna av matchen så spikade Mathilda Adolfsson i målet igen och HK Tallen kunde sakta ta i kapp underläget med 4 bollar och ordna 1 poäng. Denna match gjorde Karin Nauclér (tidigare Spårhunden) sin första match med oss.

Match nummer två mot Spånga (eller AIK), laget hette Spånga med de spelade med AIKs matchställ var spelmässigt mycket bättre från båda lagen. HK Tallen ledde stora delar av matchen och spelade mycket bra i anfallsspelet och kom därmed till många bra chanser som resulterade i mål. I halvtid ledde HK Tallen med 12-9. Andra halvlek var Spångas efter 10 minuter hade de ätit upp HK Tallens ledning mycket tack vare deras mycket duktiga junior Wilma Othberg (9 mål). Anfallsspelet fungerar inte alls som i den första halvleken, mer slarv och svårare spel. HK Tallen biter sig kvar men når tyvärr inte enda fram och förlust med 20-22. I denna match gjorde Madeleine Thunvall (tidigare Skogås) och Sara Hedenskog (junior) debut i HK Tallen med 3 respektive 2 mål vardera. Mathilda Adolfsson gjorde återigen en mycket bra insats i målet.

Målskyttar: Caroline Nyman 4, Elin Hall 4, Madeleine Thunvall 3, Jennie Sarensten 3, Åsa Hornhammar 2, Sara Hedenskog 2, Therese Hettman 1, Andrea Horsma 1 (1)

I helgen var det lokalkonkurrenterna Sportsgear DHK som stod för motståndet och även detta blev en riktigt jämn historia. Det var jämnt under första kvarten sen var det Sportsgear som tog över matchen. Ganska mycket slarv bakåt från HK Tallen och mycket dålig returtagning. Nicole Kammerlander som stod i HK Tallens mål under första halvlek gjorde många vid ett tillfälle 4 räddningar (inklusive en straff) i rad utan att HK Tallen var först på returen. Anfallsmässigt var det kul att se hur både Åsa Hornhammar och Andera Horsma satsade i läget ute på H9. I Sportsgear hade skytten Ellinor Gylling en riktigt bra första halvlek med 5 mål. Halvtidsresultatet är 11-14.

Andra börjar som första halvleken slutar men ganska snart kommer HK Tallen igång med försvarsarbetet och samarbetet med målvakten Heidi Kaiser som bytt av Nicole Kammerlander. Hemmalaget jobbar sig ikapp så det är lika mycket tack vare rutinerade Jennie Sarensten (6 mål) och Elin Hall (8 mål) som visar på både ett uppoffrande anfallsspel och försvarsspel. Sportsgear gör ett ryck igen och leder med 3 bollar men HK Tallen har inte gett upp utan kämpar sig tillbaka och gör 23-23 genom ett skott i krysset av Jennie Sarensten och laget stänger sedan bakåt. Slutresultatet blir 23-23. Noterbart när 12 minuter återstår av matchen står det 22-22…

Målskyttar: Elin Hall 8, Jennie Sarensten 6, Åsa Hornhammar 3, Madeleine Thunvall 3, Andrea Horsma 2, Annelie Åkerlund 1