GT Söder HK
#universumsbästagäng

Dam div. 3ÖS: Oavgjort mot Jakobsbergs GoIF
2017-10-23 16:11
I lördags, 21/10, spelade våra div. 3-tjejer i HK Tallen säsongens fjärde match. Jakobsbergs GoIF stod för motståndet i denna jämna fight som slutade 23-23.

Lördag 21/10 var det dags för HK Tallen att åka till Viksjö sporthall för att möta Jakobsbergs GoIF. Det skulle visa sig bli en jämn historia. Jakobsberg spelade 4-2 i anfall, vilket tog 55 min för Tallen att lösa.

Jakobsberg hade lite mer fart och tryck i sina anfall, men Tallen lyckades hålla jämna steg tills det återstod ca 8 min i första halvlek - då fick våra motståndare en tvåmålsledning som de lyckades behålla till halvtidsvilan.

I första halvlek hade vår målvakt Mathilda Adolfsson gjort en stabil insats och Tessan Hettman var den som lyckats bäst framåt med sin fart och vilja. Även Anna Helling med sin så kallade "teleskoparm" hade varit säker i sina lägen framåt. I pausen var vi alla överens om att vara tydligare och mer bestämda bakåt. Framåt skulle vi rulla och spela ett enkelt anfall.

Nicole Kammerlander vaktade målet i andra halvlek för Tallen. Hon fick det tuffare i målet, mycket pga att Jakobsberg lyckades hitta sin duktiga m6 väldigt ofta ock det resutlaerade i mål alt straff och någon utv.
Framåt hakade Tallen på i målprotokollet, lagen turades om att vara i ledning under hela matchen. När ställningen var 23-23 och det var ca 5 min kvar av matchen, då stängde Tallen igen bakåt helt och hållet. Nicole fick göra matchens viktigaste räddning på slutet. Tyvärr lyckades inte Tallen förvalta bollen framåt och få till ett sista avslut.

Matchen slutade 23-23, vilket betyder den tredje oavgjorda matchen i år av fyra spelade för Tallen. Laget väntar på sin första vinst, kanske att den kommer nästa helg då HF HUFF besöker Sköndalshallen.

Alla utespelare i HK Tallen noterade sig i målprotokollet denna match. I Jakobsberg var målvakten Rebecca Deltén väldigt svår att få hål på. Duktiga 9-metersspelaren Erika Tranefalk bör nämnas - hon var ett hot hela tiden både med skott och inspel. Mittsexan Anna Lincoln var svårstoppad.

Målgörare, HK Tallen: Jennie Sarensten 8 (1), Therese Hettman 5, Anna Helling 2, Åsa Hornhammar 2, Madeleine Thunvall 2, Love Nordgren 1, Jeanette Frisk Sundberg 1, Annelie Åkerlund 1, Caroline Nyman 1

Text skriven av: Jennie Sarensten