GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: Äntligen vinst för GT Söder
2017-10-23 16:13
En efterlängtad vinst 24-21 (13-13) för GT Söders damlag kom på lördagsftermiddagen (21/10) i Sköndalshallen i mötet med Göteborgslaget Bjurslätt/Torslanda.

Det var en jämn första halvlek där lagen turades om att vara i ledning 3-2, 7-7 innan GT Söder gjorde ett litet ryck och gick upp i ledning med tre bollar 10-7. Mycket tack vare att de började få träff på Torslandas anfallare och bra målvaktsspel av Pernilla Idegran som bla gjorde en dubbelräddning. Torslanda bytte målvakt och valde även att spela med sju utespelare, vilket resulterade i att de kom ikapp i målprotokollet. Amanda Björndahl (7 mål) satte sista målet i slutsekunden av första halvlek och det stod 13-13 i halvtidsvilan.

Andra halvlek tillhörde GT Söder; 20-14, 22-16, 24-21. Laget spelade ett mycket bra försvarsspel och Heidi Kaiser, som kommit in GT Söders mål, räddade många skott. Torslanda lyckades bara få in två bollar de första 10 minuterna. I GT Söder var det många spelare som tog för sig i anfallsspelet och framförallt Linn Åberg (8 mål) som gjorde mål på skott, genombrott från alla 9-meterspositioner. GT Söder ledde med sex bollar (20-16) efter 10 minuter in i andra halvlek. Tränarna i GT Söder valde att gå hårt på sex spelare under matchen, vilket visade sig något i mitten av andra halvleken. Främst genom att spelarna blev mer stillastående i anfallsspelet och inte vågade gå på mål på samma sätt som tidigare i matchen, men de kunde ändå hålla Torslanda på avstånd i målprotokollet ända till slutsignalen och vann med 24-21.

I GT Söder var det många som gjorde en bra match, Linn Åberg (matchens spelare, bilden ovan) med sina åtta mål var riktigt bra i anfallsspelet. Även Alexandra Siirala (sex mål) från högerkanten var säker i sina lägen. Försvaret var riktigt bra de sista 45 minuterna, där Lina Stolperud gjorde ett mycket bra jobb.

I Torslanda var Amanda Björndahl duktig och fick även pris som matchens spelare i sitt lag. Även rutinerade Elisabeth Frisk var en nyttig spelare för Torslanda.

Matchfakta

Målskyttar GT Söder: Linn Åberg 8, Alexandra Siirala 6 (2), Jenny Haglund 4, Sanna Stolperud 4, Lina Stolperud 2
Målskyttar Bjurslätt/Torslanda: Amanda Björndahl 7 (2), Elisabeth Frisk 4, Annie Toft 3, Nina Dano 2, Hannah Lindvall 2, Sophie Ogrelius 1, Elsa Aling 1, Moa Solefors 1
Utvisningar: GT Söder 0 och B/T: 3 x 2 min
Matchens lirare, GT Söder: Linn Åberg
Matchens lirare, Bjurslätt/Torslanda: Amanda Björndahl
Domare: Jennifer Sandström och Felicia Harlin