GT Söder HK
#universumsbästagäng

F04: Rapport från försäsongsturneringar
2017-10-26 16:16
F04 startade säsongen med två externa turneringar i september; Skurucupen och Håtunaleken. Nedan skriver tränaren Olivia Ahrling om de båda cuperna.

Skurucupen, 1-3 september

För första gången någonsin ställde vi upp med ett F04-lag i Skurucupen, som sedan blev en chock för många. Vi startar cupen på fredagskvällen mot Gustavsberg, ett lag vi mötte redan i Eken Cup och som då var ett tufft motstånd. Det var de även denna gång. Då F04 har en ny ansvarig tränare, Patrick Bierhance samt några nya spelare var det mycket som var nytt. Men redan efter första halvlek klickade många saker och spelet blev bara bättre och bättre för varje minut som gick. Matchen vanns med 13-6. Resten av gruppspelsmatcherna såg otroligt bra ut och det blev gruppseger efter resultaten 17-8 mot Skogås och 23-3 mot Handen.

Under denna dag var de ledare och föräldrar från andra lag som sa att de aldrig mött ett sådant samspelt och starkt lag. Ord som värmde mycket. Vilken fantastisk start får vårt ”nya” F04-lag och tränaren Patrick.

Det var växlar och kontringar som resulterade i fler än hälften av alla målen. Desssutom var målvaktsspelet fantastiskt och vi  släppte in färre än tio mål/match. En stor eloge till vår ”nya” målvakt Ida Frölin som kom från Handens SK inför Eken Cup. I A-slutspelet mötte vi Sollentuna i den första matchen och vann med 18-11. En match som kändes tuffare än vad resultatet visar. Huddinge stod för motståndet i kvartsfinalen. Den matchen förlorade vi tyvärr med 9-12.

Att detta lag slutade på en tredje plats i A-slutspelet i Skurucupen (en riktigt bra turnering) var över förväntan. Att vi kan gå därifrån med riktig bra facit i hand, att detta är början på något stort och nytt. Det fnns inga gränser för hur bra vi kan bli!

Håtunaleken, 8-10 september

Efter den fantastiska prestationen helgen före, var känslan riktigt bra. Sjukdomar och spelare som var bortresta påverkade dock och vi hade ingen målvakt till första matchen. Vi hade endast en avbytare (född  2006), men som tur är har vi fantastiska tjejer som gör allt för vandra. Moa Solenberg tog på sig byxor och tröja och ställde sig i mål. Vi vill inte säga det för högt (för hon är riktigt duktig ute på planen), men hon gjorde ett fantastiskt jobb och höll nollan (!!!) i den första halvleken. Vi vann första matchen med 16-4 mot Spånga och gick av planen med en grym känsla.

I den andra matchen stod Kungsängen för motståndet. Det visade sig sedan att de vann hela cupen och det var ett snabbt och starkt lag som vi inte kunde stoppa i första halvlek. Efter ett bra snack med varandra i paus var vi som ett nytt lag på planen. Vi tog igen mycket och jobbade bättre bakåt än tidigare, men förlorade matchen med 14-19. Sista gruppspelsmatchen slutade också med förlust mot Huddinge med 10-12. Vi orkade helt enkelt inte hela matchen.

Dag två väntade B-slutspel. Vi spelade första matchen mot Spånga lag 2 - en match som vanns redan i första halvlek och slutade med siffrorna 22-7 till oss. Vi var redo för B-Final. Efter att ha missat finalen med liten marginal helgen före, taggade alla till ordentligt. Vi spelade bra och ledde med många bollar, men Huddinge som förlorade finalen i Skurucupen helgen före var också mycket hungriga på vinst. Matchen blev onödigt jämn och det gjordes många tekniska fel från båda lagen. Vi lyckas sedan få till två kontringsmål och drog ifrån med några minuter kvar. Vi vann till slut finalen med 14-11 och fick nu en välförtjänad medalj runt halsen.

Efter vad vi sett i dessa två cuper kändes starten otroligt bra inför seriespelet. Vi är snabba och starka, tjejer som krigar för varandra på ett helt annat sett än tidigare. Att vi sedan fått in Patrick och fyra nya spelare i laget gjorde mycket. Nu ska vi fokusera på att bli ännu mer samspelta och det ser redan nu mycket bra ut. Alla inblandade är verkligen nöjda efter dessa prestationer.

Text skriven av: Olivia Ahrling