GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: Andra raka segern för GT Söder
2017-11-01 17:08
GT Söders damlag tog på tisdagen (31/10) sin andra vinst i följd i Allsvenskan, när AIK besegrades i Solnahallen med 24-20 (13-10). Genom segern avancerade laget ett pinnhåll i tabellen med sina fyra poäng efter fem spelade omgångar.

Lagen följdes åt i målprotokollet till 5-5. Då hade en kvart spelats och båda lagen hade missat en hel del. AIK drog ifrån till 8-5 och 9-6 efter en sämre period av bortalaget. Men de sista 10 min. var helt GT Söders. 7-1 efter utmärkt spel såväl framåt som bakåt gav laget en halvtidsledning med 13-10.

Andra halvleken inleddes med tre AIK-mål och plötsligt var matchen jämn igen. Två mål av Linn Åberg och ett av Sanna Stolperud gav GT Söder en tremålsledning igen, som Solnalaget aldrig kunde hämta in. Linn Å. fastställde segersiffrorna till 24-20 i slutsekunderna.

GT Söder var det mest stabila laget i detta bottenmöte. Stundtals flöt spelet riktigt bra. Laget hade dock svårt att få till det i början av båda halvlekarna. Målet vaktades hela matchen av Pernilla Idegran och hon var riktigt duktig med många räddningar. Alla utespelare som var på banan bidrog till segern. Ett extra plus till Linn Åberg, som när hon kom in på plan i andra halvleken gjorde sina sex mål, samt Sanna Stolperud (bilden nedan), matchens lirare.

Sanna Stolperud - matchens  lirare i GT Söder. Foto: Express-Bild.

Linn Å. är i en utmärkt form för närvarande och har tagit ledningen i den interna skytteligan med 23 fullträffar före Sanna Stolperud 18.

- Härligt med den andra raka segern! Det har gett oss luft under vingarna. Våra spelare vågar mer nu och de tekniska felen minimeras för varje match. Det individuella spelet i början av säsongen har efter hand ändrats till ett mera samspelt lag. Hård träning ger färdighet och jag ser positivt på kommande matcher, sade tränaren Vaggo Schjölin.

AIK är nykomling i Allsvenskan efter seriesegern i Norr-ettan i fjol. Laget har ännu inte tagit någon poäng och ligger på jumboplats i tabellen. Bäst i denna match var den finska sjumålsskytten Ida Väyrynen och målvakten Josefin Högbo, matchens lirare.

- Det vore kanske bättre att AIK-spelarna fokuserar på handboll i stället för line down, sade Vaggo S. med glimten i ögat.

Jag kan då fylla på med ett tips till AIK-ledningen. Eftersom det inte finns några programblad vid deras hemmamatcher – för övrigt dåligt när det gäller Sveriges näst högsta serie - borde speakern uttala bortalagets målskyttar något starkare och inte ”viska” fram namnen. Det finns åskådare på läktaren, som inte känner till vilka bortalagens spelare är och kanske vill veta det.

Matchfakta

Matchbild: 0-1, 4-3, 5-5, 8-5, 9-6, 9-11, (10-13), 13-13, 13-16, 15-18, 18-22, 20-22, 20-24.

Målskyttar, AIK: Ida Väyrynen 7, Hanna Cleve 3, Moa Marklund 2, Sarah Fransson 2, Emilia Holmström 2, Linnea Ryngmark 2, Hanna Elenius 1, Elin Karlsson 1.

Målskyttar, GT Söder: Linn Åberg 6, Moa Hagberg 4, Sanna Stolperud 4, Lina Stolperud 3, Yasmin Domonji 3 (1), Fanny Gerlach 2, Jenny Haglund 1, Amanda Kimström 1.

Domare (med ett antal egendomliga domslut): Emil Askestad och Srdjan Popvic.

Utvisningar, AIK: 3 x 2 min, GT Söder: 2 x 2 min.

Publik: 150, varav en hel del GT Söder-supporters.

Nu är det uppehåll i seriespelet för GT Söders del till lördag 11/11, då Spårvägen HF kommer på besök för derby i Sköndalshallen.

Text skriven av: Janne Wigren