GT Söder HK
#universumsbästagäng

F05: Skurucupen och Håtunaleken
2017-11-02 17:09
F-05 startade säsongen 17/18 med att delta i Skurucupen och Håtunaleken. Två cuper som båda resulterade i medaljer till GT Söders spelare och ledare.

Efter sommaren började vi träna rätt så fort redan på upptaktslägret i slutet på augusti för att vi visste att det skulle komma två cuper tätt inpå starten. Vi har spelat dessa två cuper tidigare och detta blev tredje året.

Skurucupen, 1-3 september

Vi inledde cupen redan på fredagskvällen med match mot duktiga Hammarby - ett lag som vi vet är riktigt skickligt. Vi mötte Hammarby senast finalen i Irstablixten - en final som vi till slut vann med 6-5. I Skurucupens första match inledde vi starkt och redan i första halvlek kontrade vi in ca sju mål. Andra halvlek var nästan ännu bättre och vi fick den starten på cupen som vi önskade. Matchen vanns med 18-9 (10-4).

Efter den inledningen rullade tåget på utan stopp och vi visade upp ett säkrare spel och starkare försvar för varje match. Vi slutade etta i gruppen efter resultaten, 19-10, 18-9 och 16-10.

Dag tre inleddes A-slutspelet och efter det spel vi visat upp kändes det riktig bra. Mål från alla positioner - t o m målvakten fick göra mål på straff! Vi spelade tillsammans och med bra fart under fötterna, vilket gjorde det svårt för motståndarna att stoppa oss.

A-kvarten vanns mot Huddinge med 14-9. I semifinalen stod Huddinge återigen för motståndet, en match vi vann med 11-7. I A-finalen väntade Huddinges tredjelag som precis som vi hade gått obesegrat genom cupen. Finalen var tuff och nerver syntes från många håll, men tack vare vårt fantastiska försvar och samarbete med vår 5-1:a gjorde Maja Males sin bästa match bakåt och blev även utvald till matchens lirare. Vi vann med 9-7 och stod som segrare i Skurucupen 2017.

Håtunaleken, 8 - 10 september

Efter en fantastisk första turnering gick vi in med en grymt bra känsla inför denna cupen. Dock hade vi många sjuka i laget och flera var bortresta och ställde upp med endast en avbytare hela turneringen. Efter att F05 vunnit Håtunaleken i F05-klassen två gånger tidigare ville vi vara med igen. Tyvärr fanns det inga platser kvar i F05-klassen, så vi fick ställa upp 04 istället.

Vi spelade första matchen mot Huddinge som precis som vi ställde upp i 04-klassen med 05-lag. Efter en tuff match vann vi med 14-12, men de var en riktig bra match och den kunde ha gått hur som helst. Efter det spelade vi mot Spånga, en match som vanns med 21-8. I sista gruppspelsmatchen vann vi mot Sollentuna med 15-13.

I Håtunaleken bestod laget av fem 05:or, en 06:a och två spelare födda 2007. Riktigt imponerande att laget vann sin grupp i F04-klassen! Noterbart är att ALLA gjorde minst ett mål var.

I A-semin stod det andra Huddinge-laget för motståndset. Vi låg under hela matchen fram till de sista minuterna. Vi lyckades vinna med 12-11 och var klara för A-final i F04-klassen - något vi aldrig trodde att vi skulle klara.

Finalen var tuff och de var rätt lag som var på andra planhalvan. Ett stark och snabbt Kungsängen gjorde allt svårt för oss och vi låg under med sex mål i halvtid, men sedan hände det något. Helt plötsligt var det likaläge, 12-12, med tre minuter kvar av matchen. Vi förlorade med 12-15, men silvret känns i efterhand som ett guld.

De två första cuperna slutade båda med medalj och en riktigt bra känsla inför seriestarten. Spelet fungerade mycket bra, många nya rörelser framåt och ett starkare samarbete i försvaret gör oss svåra att slå. Utvecklingen för detta lag går bara framåt. Vi tränare är imponerade och säsongen har bara precis börjat.

Text skriven av: Olivia Ahrling