GT Söder HK
#universumsbästagäng

Dam div. 3ÖS: Seger mot Westermalms IF HK
2017-11-14 17:13
På söndagskvällen, 12/11, vann div. 3-damerna i HK Tallen mot Westermalms IF HK med tio bollar i Engelbrektshallen.

I söndags, 12/11, spelade HK Tallen mot Westermalms IF HK. Tallen startade lite trevande och låg under med 2- 4 efter ca 10 min. Tjejerna brände de lägen de fick, medan Westermalm satte sina chanser. Därefter kom HK Tallen in i ett stim och gjorde sex raka mål och släppte sedan aldrig ledningen.

Andrea Horsma hade flera lyckade genombrott som resulterade i tre mål innan oturen var framme för henne då hon skadade knät och inte kunde spela mer.

Tallen hade mer rörelse framåt på alla positioner och kunde utöka ledningen till 15-7 i halvtid.

Efter paus ändrade Westermalm sitt försvar och gjorde det svårare för Tallen att komma till avslut. Många tekniska misstag och att spelarna slappnade av lite gjorde att Westermalm fick göra lite för många mål i andra halvlek.

Westermalms kantspelare hade nog "lilla julafton" denna match, men till slut vann Tallen med 30-20.

Glädjeämnen i lördagens match:

• Samtliga spelare i HK Tallen antecknade sig i målprotokollet.
  • Melina Gillgren och Karin Nauclér gjorde en stark andra halvlek och satte sina avslut.
  • Karin Sundstedt fick utdelning på sina skott utifrån.
  • Carro Nyman slet som ett djur på M6 och fick inte alltid så mycket med sig.
  • Madde Thunwall var alltid farlig som M9 när hon laddade bössan.
  • Love Nordgren och Jeanette Frisk Sundberg (som satte en straff denna kväll) ger alltid järnet oavsett vilken position de spelar på.
  • Ibland satt något skott/genombrott från undertecknad (Jennie Sarenstend, reds. anm.) också.
  • Heidi Kaiser stängde butiken från M6 och 9M (men hade det lite tyngre från kanterna i denna match).
  • Det vi pratade om före matchen infriades, vilket var vinst och att få med sig lite målskillnad.

Nu börjar Tallens jakt på att hamna på topp fyra före juluppehållet. Och som det gamla djungelordspråket lyder "släpper man in 20 mål eller färre/match, blir det oftast poäng med hem".

I nästa omgång möter HK Tallen Haninge HK. Matchen spelas i Sköndalshallen på lördag, 18/11, kl 18.45 och då går vi för två nya poäng.

Målskyttar, Westermalms IF HK: Julia Ström 5, Sofie Johansson 4, Victoria Åbrodh 4, Sofia Eriksson 2, Sophia Persson 2,
Emma Lenstrup 1, Filippa Funck 1, Sara Åleberg 1

Målskyttar, HK Tallen: Jennie Sarensten 10, Karin Sundstedt 5, Karin Nauclér 4, Melina Gillgren 4, Andrea Horsma 3, Love Nordgren 1, Jeanette Frisk Sundberg 1, Caroline Nyman 1, Madeleine Thunwall 1

Text skriven av: Jennie Sarensten