GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: Klar förlust för GT Söder
2017-11-20 17:17
GT Söder och Skånela IF bjöd i fjolårets Allsvenskan – damer på två mycket tighta matcher i inbördes möten. När lagen möttes nu på söndagen (19/11) i Vikingahallen i Märsta blev det en klar seger för SIF, som vann med 24-18 efter 12-5 i halvtid.

Hemmalaget startade direkt på högsta växeln och tog ledningen med 3-0 efter dryga två minuters spel. Sanna Stolperud reducerade till 3-1 och hon gjorde även GT Söders andra mål till 5-2. Fanny Gerlach sköt gästernas tredje mål, Linn Åberg det fjärde och Jenny Haglund det femte. Då hade 20 min. spelats av den första halvleken. Sedan var vårt damlag mållöst resten av halvleken och SIF kunde gå från ledning 8-5 till 12-5 (paussiffror).

Endast fem mål under en halvlek är klart underkänt. Om inte skotten gick över eller utanför motståndarmålet, prickade laget Lollo Eriksson i SIF-buren vid sina avslut.

Coachen Vaggo Schjölins kommentar:

- Fem mål på en halvlek är direkt dåligt och i pausen sa jag till tjejerna att de måste spela för varandra. De lyssnade och rättade sig efter vad som sades. Och det gav resultat.

Laget kom ut och gjorde fyra snabba reduceringsmål genom Amanda Kimström två, Sanna Stolperud och Yasmin Domonji ett vardera. När ”Yassa” D. sedan strax efter gjorde mål igen, ändrades siffrorna till 13-10.

När knappa fem minuter hade spelats av den andra halvleken hade alltså GT Söder gjort lika mål som under hela första perioden … Märkligt, minst sagt.

Därefter var det dock mer eller mindre slut på det gästande lagets framgång denna söndagseftermiddag. Från 14-11 drog hemmalaget ifrån till 18-11 och då var matchen avgjord. GT Söder hamnade i underläge som mest med tio bollar, 13-23. Dock avslutade spelarna matchen på ett godkänt sätt och kunde därmed vinna halvleken med ett mål.

- Vi ändrade på försvarsspelet från 3-2-1 till 6-0 och det blev lyckat, trots att vi inte har tränat så mycket på detta. Framförallt är jag då nöjd med Hanna Gustafssons och "Yassa" Domonjis spel i mittenförsvaret samt Lina Stolperud förstås, som gör en kanoninsats.

Det är numera svårt att gå in på en spelarkritik i GT Söder, gällande 60 min. Prestationerna kommer i så ojämn takt. Det kan dock konstateras att Skånela IF, med sina sponsorer, delar ut tre pris till vardera laget. Sanna Stolperud fick priset för ”matchens prestation”, Hanna Gustafsson som "bästa försvarare" och Yasmin Domonji som "matchens lirare".

I övrigt kan nämnas att nämnda Lina Stolperud nästan spelade non stop och gjorde det mycket bra såväl bakåt som framåt och att Pernilla Idegran vaktade målet hela matchen.

Genom förlusten ligger GT Söder kvar på tionde plats i tabellen efter sju spelade matcher och fyra inkasserade poäng. Det innebär f n kvalplats (nedåt).

- Nu hoppas jag att vi kan ha många spelare på träningen denna vecka. Tidigare under hösten har vi haft problem med sjukdomar och småskador, tillade Vaggo S.

Skånela IF gick genom segern upp på andra plats i tabellen. Motståndarlaget hade svårt att få stopp på snabba Moa Andersson och mittsexan Veronica Wislander (dotter till Camilla och Magnus W.). Målvakten Lollo Eriksson var duktig och utsågs till matchens lirare.

- Vi genomförde matchen på ett utmärkt sätt, sade bitr. coachen Henrik Karlsson.

Det kan man verkligen hålla med honom om.

Matchfakta

Matchbild: 3-0, 3-1, 6-2, 8-5, (12-5), 12-9, 14-11, 18-11, 18-13, 23-13, 23-17, 24-18.

Målgörare, Skånela IF: Moa Andersson 8 (4), Veronica Wislander 6, Martina Wedin Ohlsson 3, Emma Persson 2, Anna Nygårds 1, Sofia Eriksson 1, Fanny Küller 1, Nathalie Norman 1, Maja Wiklund 1.

Målgörare, GT Söder: Sanna Stolperud 4, Amanda Kimström 3, Yasmin Domonji 3, Alexandra Siirala 1, Jenny Haglund 1, Lina Stolperud 1, Hanna Gustafsson 1, Fanny Gerlach 1.

Matchens lirare, Skånela: Louise Eriksson (mv)

Matchens lirare, GT Söder: Yasmin Domonji.

Domare: Felicia Harlin och Jennifer Sandström.

Utvisningar, Skånela: 1 x 2 min, GT Söder: 2 x 2 min.

Publik: 104.

Noterat: Det föreföll som om sektionen på läktaren med SIF-supporters gillade GT Söder i anfallsposition, eftersom man applåderade från början till slut – eller … ?

Nu väntar en mycket viktig match för GT Söder mot Tyresö Handboll på lördag i Sköndalshallen (kl. 15.15). Förhoppningsvis kommer hemmaspelarna då upp i närheten av fjolårets kapacitet – i 60 min.

Text skriven av:  Janne Wigren