GT Söder HK
#universumsbästagäng

Dam div. 3ÖS: Fjärde raka segern
2017-11-27 09:55
På söndagen, 26/11, tog div. 3-damerna i HK Tallen sin fjärde raka vinst när Stockholmspolisens IF HF besegrades med de klara siffrorna 33-17 (19-7). Efter åtta omgångar ligger laget nu på en fin fjärdeplats i tabellen.

Det var en liten skara spelare från HK Tallen bestående av sju utespelare och en målvakt som samlades för bortamatch i Farstahallen 3 på söndagsförmiddagen. Den lilla truppen till trots, var det inget fel på motivationen, viljan och kämpaglöden.

Det blev en enkel seger för HK Tallen mot Stockholmspolisens IF HF med 33-17 (19-7). Med få spelare var taktiken att spela smart, dvs jobba stenhårt bakåt och försöka stänga igen, kontra när möjlighet fanns och vila något när vi spelade uppställt anfallsspel. Tjejerna satte dock högsta fart från första spelminuten och körde sedan på i princip till minut 60.

I Stockholmspolisen kändes det något frustrerat. De hade svårt både att få hål på Mathilda Adolfsson i HK Tallens mål och svårt att stoppa Tallens kontringar och anfallsspel. HK Tallen hade marginalen på sin sida när när motståndarna hade många fina skott i stolpe, ribba eller utanför. Polisens 9-metersspelare Kristin Sverrisdotter och Emma Söderholm var de som lyckades bäst med sitt målskytte.

I HK Tallen var Jennie Sarensten svårstoppad och stod för sex mål före paus. I andra halvlek blev hon  punktmarkerad, men lyckades ändå göra fem mål (varav två straffar). I övrigt gjorde alla spelare i HK Tallen en bra insats och samtliga tjejer noterades för mål i protokollet. Elin Hall är värd ett extra omnämnande. Hon känns outtröttlig, springer både mycket och fort och lyckades med åtta mål denna match.

Målskyttar, Stockholmspolisen: Emma Söderholm 4, Kristin Sverrisdotter 4, Theres Ström 2, Sandra Lycke 2, Jessica Fredriksson 2, Ebba Vestlund 1, Ruby Kaur 1, Lovisa Löfgren 1

Målskyttar, HK Tallen: Jennie Sarensten 11 (4), Elin Hall 8, Marie-Louise Dackéus 4, Love Nordgren 3, Jeanette Frisk Sundberg 3, Madeleine Thunwall 3, Sara Hedenskog 1

Utvisningar, Stockholmspolisen: 2 x 2 min, HK Tallen: inga

Efter åtta spelade matcher, ligger HK Tallen på fjärde plats i tabellen. Tre omgångar återstår före juluppehållet och målsättningen är att behålla tabellplaceringen höstsäsongen ut. Närmast väntar bortamatch mot Vallentuna HK på lördag, 2/12, kl 15.00.

Text skriven av: Therese Hettman