GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: GT Söder på åttonde plats
2017-12-18 10:06
GT Söders damlag kan fira jul och nyår med en åttondeplacering i Allsvenskan. Det blev klart på lördagen (16/12), då höstsäsongens sista match spelades mot Kärra HF i Göteborg. Matchen slutade 24-24 sedan hemmalaget haft ledningen med 15-11 i paus.

GT Söder inledde bäst och tog ledningen med 3-1 och 5-3. Efter en kvarts spel var det slut på vårt damlags målövertag. Kärra gjorde fem mål i följd – och bl a då ett äkta hat trick av Gabriella Lindfeldt – och plötsligt visade tavla 8-5. Hemmalaget ökade sin ledning till 15-10, innan Linn Åberg fastställde halvtidsresultatet till 15-11.

Inledningen av andra halvleken var GT Söders. Amanda Kimström, Sanna Stolperud och Linn Åberg reducerade till 15-14 och nu var det ”match” igen. Strax efter var vårt damlag i kapp till 16 lika genom mål av Amanda Kimström och Linn Åberg. Därefter följdes lagen åt i målprotokollet.

Fem minuter före slutsignalen hade Kärra skaffat sig en ledning med två bollar, 24-22, men genom mål av Sanna Stolperud och Linn Åberg skrevs slutresultatet till 24-24.

- Starkt av våra spelare att hämta upp underläge vid några tillfällen under matchen. Det var tack vare hårt kämpande och alla tjejerna skall ha beröm, berättade bitr. tränaren Annika Lilja i telefon på tåget hem till Stockholm.

Denna match var den tredje i följd utan förlust för GT Söder. Efter segern mot Eskilstuna GUIF och OV Helsingborg kom nu en oavgjord fight. Laget avancerade därmed till åttondeplats med nio erövrade poäng.

I försvaret var Lina Stolperud som vanligt ankaret. Målet vaktades förtroendegivande av Pernilla Idegran. Framåt var Linn Åberg mycket framgångsrik. Hon svarade för tvåsiffrigt, tio spelmål. Sanna Stolperud och Yasmin Domonji kan också framhållas.

Linn Åberg utökade sin ledning i den interna skytteligan. Hon har noterats för 50 mål. Därefter kommer Sanna Stolperud 42, Yasmin Domonji 37 och Alexandra Siirala 27.

Kärra HF ligger på nedflyttningsplats och gjorde nu en av säsongens bästa matcher enligt uppgift. Främsta målskyttar var Gabriella Lindfeldt och Elsa Helle med vardera sju fullträffar. GL:s samtliga mål kom i den första halvleken.

Fakta

Matchbild: 1-0, 1-3, 3-5, 8-5, 12-7, (15-11), 15-14, 16-16, 20-18, 21-21, 24-22, 24-24.

Målskyttar, Kärra HF: Gabriella Lindfeldt 7, Elsa Helle 7 (3), Caroline Hansson 5, Cecilia Schön 2, Pernilla Larsson 1, Malin Wilén 1, Camilla Mariussen 1 (1).

Målskyttar, GT Söder: Linn Åberg 10, Sanna Stolperud 5, Yasmin Domonji 4, Amanda Kimström 2, Alexandra Siirala 1, Jenny Haglund 1, Fanny Gerlach 1.

Domare: Rasmus Wallin och Thomas Hellgren.

Utvisningar, Kärra HF: 1 x 2 min, GT Söder: 2 x 2 min.