GT Söder HK
#universumsbästagäng

SHE: Förlust i derbyt mot Skuru IK
2019-10-11 11:06
Emma Petersson - matchens lirare i GT Söder. Foto: Andreas Sandström / Bildbyrån
Igår kväll, 10/10, spelade våra damer säsongens första 08-derby mot Skuru IK. Det blev förlust med 15 bollar, 35-20 (16-7), inför 349 åskådare i Nacka Bollhall.
Inledningen av matchen var ok från GT Söder. Skuru IK fick två snabba utvisningar och hade dålig skärpa i avsluten med bl a två missade straffar.

GT Söder fick kämpa hårdare än hemmalaget för sina målchanser och när de väl kom var det tyvärr alltför dålig skärpa även i dessa avslut. Skuru ryckte ifrån och gjorde nio raka mål, från 5-2 till 14-2 under 11 minuter och då var matchen avgjord. GT Söder fick en bättre avslutning på halvleken med bl a två mål av Frida Blohm. I paus var ställningen 16-7.

GT Söder fortsatte på inslagen linje efter den fina avslutningen av den första halvleken och startade matchens andra halva bra och höll jämna steg med Skuru de första 10 minuterna (10-18). Därefter kom en period med många tekniska fel och Skuru kunde göra ett ryck med fem raka mål. Under de sista 10 minuterna var det som att luften och orken gick ur GT Söder helt och hållet och Skuru sprang ifrån ytterligare i målprotokollet. Slutresultatet skrevs till 35-20.

Det fanns trots allt några ljuspunkter med GT Söder-ögon sett. När Frida Blohm fick bollar ut till vänsterkanten förvaltade hon dem väl och satte sina fem chanser. Emma Petersson fick förtroende även i anfallsspelet, vågade gå på mål och nätade fyra gånger. Emma fick välförtjänt priset som matchens lirare i GT Söder. Fatos Kücükyildiz blev lagets bästa målskytt med åtta fullträffar, varav fyra på straffar.

I Skuru IK vaktade Jenna Lohi Peltola målet hela matchen och gjorde det bra. Flest mål i hemmalaget gjorde Hannah Scheuer Larsson med sex nätkänningar och var den som fick priset som matchens lirare i Skuru IK.

Hemmalagets huvudtränare Mats Kardell sa så här efter matchen (från Skurus hemsida):

– Jag är nöjd med vårt spel två tredjedelar av matchen. Några korta perioder stämde det sämre för oss. Första halvlekens försvarsspel var mycket bra med endast sju insläppta mål. Men att låta motståndaren göra 13 mål efter pausen är inte ok. Roligt att de unga spelarna som till exempel Kaja Stojikovic och Wilma Schelin tog för sig ordentligt i den andra halvleken och gjorde då flera mål.

– Vi är inte alls med i första halvlek, den andra är något bättre med extra plus till Frida Blohm, Emma Petersson och Jenny Haglund , sa GT Söders ass. tränare Jennie Sarensten till skuruhandboll.se.

Matchfakta

Målskyttar, Skuru IK: Hannah Scheuer Larsson 6 (1), Mathilda Lundström 5, Elin Hansson 4, Kaja S Stojikovic 4,  Jacquelin Moreno 3, Ulrika Olsson 3,  Eva Björk Davidsdottir 3 (2), Alexandra Bjärrenholt 2, Wilma Schelin 2, Vilma Matthijs Holmberg 2, Cornelia Dahlström 1

Målskyttar, GT Söder: Fatos Kücükyildiz 8 (3), Frida Blohm 5, Emma Petersson 4, Jenny Haglund 1, Linnea Öhrnell 1, Josefin Johansson 1

Domare: Emil Blanck och Martin Strand

Utvisningar: 5 x 2 minuter för vardera laget