#universumsbästagäng

SHE: Bortaförlust mot Skövde HF
2019-10-27 12:02
Josefin Lans, matchens lirare GT Söder. Foto: Express-foto
Efter segern mot BK Heid var det dags för en bortamatch mot Skövde HF men denna lördagseftermiddag ville det sig inte alls för GT Söders damer mot Skövde HF, klar förlust med 14-27 (7-14).
GT Söder fick en bra start med två mål av Fatos Kücükyildiz sen tog det 11 min innan nästa mål kom från Hanna Cleve ute på högerkanten. Fastän varken anfallsspelet eller målvaktsspelet riktigt fungerade för GT Söder så klamrade sig tjejerna kvar i matchen i ca 23 minuter, då var underläget 7-8. Därefter gjorde Skövde 6 raka mål och gick till halvtidsledning med 14-7. I Skövde var unga Elma Örtemark mycket farlig i sitt anfallsspel och gjorde då sina fem mål.

Andra halvleken såg dessvärre ut som den första slutade för GT Söder. Första halvlekens bästa målskytt i Skövde, Elma Örtemark satt på bänken och då var det istället Louise Söndergaard som klev fram som målskytt och gjorde 6 mål från högerkanten.

Bäst på planen var ändå Skövde HFs målvakt Ida Kramer Vium som var omutlig denna match och hade en räddningsprocent på hela 67%!!

I GT Söder var Fatos målbäst med 5 mål och på vänsterkanten gjorde Josefin Lans sina första SHE-mål och var 100%-ig. Jossan fick även priset som matchens lirare i GT Söder. Flavia Johansson gjorde ett piggt inhopp i andra halvlek och gjorde två mål.

Nathalie Wingemo och Linnea Björkman turades om i GT Söders mål men ingen av dom hade någon lyckad dag tyvärr.

Matchfakta

GT Söders målskyttar: Fatos Kücükyilidis 5, Hanna Cleve 2, Josefin Lans 2, Flavia Johansson 2, Yasmin Domonji 1 (1), Linnea Öhrnell 1, Jenny Haglund 1.

Skövde HFs målskyttar: Louise Söndergaard 6, Elma Örtemark 5, Hannele Nilsson 4 (3), Fanny Elovsson 3, Sofia Berggren 3, Nora Jakobsson van Stam 2, Elisabeth Collado 1, Johanna Flygelholm 1, Britta Jakobsson van Stam 1, Filippa Nyman 1

Domare: Emil Blanck och Martin Strand.

Utvisningar, GT Söder: 3 x 2 min.

Utvisningar, BK Heid: 1 x 2 min.