GT Söder HK
#universumsbästagäng

SHE: Stark 1:a halvlek räckte inte för GT Söder
2019-10-31 09:46
Yasmin Domonji gjorde åtta mål i matchen mot Sävehof. Foto: Andreas Sandström / Bildbyrån.
Serieledaren mot det sist placerade laget i tabellen, det kan väl bara sluta på ett sätt? Ja … men onsdagskvällens match i Eriksdalshallen i SHE mellan GT Söder och IK Sävehof hade två ansikten. Hemmalaget hade efter en kvarts spel ledningen med 9-6. Partillelaget vände därefter på matchen och kunde via halvtidsledning 12-10 vinna med 31-20.
Det var nästan så att man inte trodde sina ögon. GT Söder inledde alldeles utmärkt. Efter 5 min. spel var ställningen 4-1. Efter 10 min. 8-4 och efter 15 min. 9-6. Så långt hade hemmalagets försvarsspel fungerat perfekt inkl. målvakten Nathalie Wingemos räddningar. Framåt hade lagkaptenen Yasmin Domonji noterats för fem mål på lika många skott.

Därefter kom Sävehof igång. Laget bytte målvakt och in kom Wilma Kroon Andersson. VM-truppens mittsexa Johanna Forsberg började hitta rätt med sina avslut. På några minuter hade gästerna kvitterat till 9-9.

När knappa 10 min. återstod av halvleken ledde GT Söder med 10-9. Därefter blev det inga fler mål före paussignalen för laget. Vid ställningen 10-11 råkade laget ut för en dubbelutvisning och fick ett straffkast på halsen. I halvtid visade tavlan 10-12.

I den andra halvleken ökade Sävehof sin ledning till 19-13 efter knappa 8 min. spel. GT Söder hade svårare att försvara sig och dessutom göra mål framåt. Gästerna kunde efter hand utöka sin ledning. Vid full tid hade de elva bollar upp och vann med 31-20.

- Vår första halvlek var den bästa i höst. Det var utmärkt lagspel, alla hjälpte varandra. I den andra halvleken kunde vi inte upprepa detta fina spel, tyvärr. Sävehof med sin bredare trupp tog över och deras stora seger blev därför ett faktum, sade bitr. tränaren Jennie Sarensten.

Det var flera spelare i hemmalaget som kan framhållas denna oktoberkväll. Yasmin Domonji blev åttamålsskytt, vara tre fullträffar tillkom på straffkast. Härligt att det äntligen lossnade för henne efter en något trög inledning på seriespelet.

- Ja, det var skönt att jag kom igång med målskyttet. Vi spelade mycket bra i 20 min. Sedan kom den där förargliga svackan. Jag vet inte varför den kommer. Vi får ta med oss den goda perioden, sade ”Jassa”.

Frida Blohm satte sina lägen från vänsterkanten och noterades för fyra nätkänningar.

Emma Petersson var duktig i försvaret och satte två riktiga ”proppar” i den andra halvleken.

- Tyvärr missade jag några skott också, sade Emma ödmjukt.

Fatos Kücükyildiz fick denna gång nöja sig med ett mål, vilket tillkom i början av matchen. Men hon spelade non stop som spelmotor och var även nyttig i försvaret. Hon får därför godkänt betyg, även om hon själv tyckte att hon var dålig.

Nathalie Wingemo inledde mycket bra i målet och svarade för fina räddningar före pausen. I den andra halvleken tappade hon något och ersattes av Linnéa Björkman i slutet av matchen.

Genom förlusten behåller GT Söder 12:e och sista platsen i tabellen med två erövrade poäng efter sju spelade matcher. Nu har laget haft oturen att hittills fått möta mest topplag i serien.

Framöver kan man dock hoppas att poängen börjar droppa in i möten med lag på undre halvan i tabellen. Och spelar laget som i första halvlek mot Sävehof, är det ingen omöjlighet att vårt damlag börjar klättra i tabellen.

Regerande mästaren IK Sävehof inledde matchen en aning svagt, men efter hand kom laget igång och visade då sin klass. Johanna Forsberg utsågs till lagets bästa spelare för sina åtta mål. Linnea Pettersson var också duktig och blev femmålsskytt. Amelia Lundbeck var en säker straffläggare. Bara för nämna några.

Matchfakta

GT Söders målskyttar: Yasmin Domonji 8 (3), Frida Blohm 4, Emma Petersson 2, Hanna Cleve 2, Josefin Johansson 2. Fatos Kücükylidiz 1, Flavia Johansson 1.

IK Sävehofs målskyttar: Johanna Forsberg 8, Linnea Pettersson 5, Amelia Lundbeck 5 (4), Trine Wacker Mortensen 3, Nina Dano 3, Thess Krönell 2, Johanna Einarsson 2, Ellenor Åström 1, Ida Staxen Lagerbon 1, Kajsa Lindberg 1.

Mathens lirare, GT Söder: Yasmin Domonji.

Matchens lirare, IK Sävehof: Linnea Pettersson.

Domare: Maria och Safia Bennani.

Utvisningar, GT Söder: 2 x 2 min.

Utvisningar, IK Sävehof: 1 x 2 min.

Publik: 202.

Texten skriven av: Janne Wigren

Tack till  vår sponsor Apoteksgruppen Sköndal | Bromma som skänkte priserna till matchens lirare i båda lagen!