#universumsbästagäng

SHE: Förlust mot VästeråsIrsta HF
2019-11-12 12:31
Nathalie Wingemo - matchens lirare i GT Söder. Foto: Express-Bild.
Lördagens, 9/11, viktiga bortamöte med VästeråsIrsta HF i den åttonde omgången slutade med en femmålsförlust för GT Söder. Slutresultatet skrevs till 22-17 efter ställningen 12-10 i paus.
Efter en lite trevande start på matchen då lagen såg ut att "känna" på varandra och gjorde mål växelvis, tog VästeråsIrsta (VI) kommandot efter tio minuters spel. VI låg hela tiden före i målprotokollet och var under första halvlek i ledning med som mest fyra mål efter att ha lyckats med flera spelvändningar.

GT Söder hängde sig dock kvar och kunde, trots tre utvisningar under matchens första 30 minuter, knappa in och gå till halvtidsvila med endast två måls underläge (ställning 12-10).

När tio minuter hade spelats av den andra halvleken var ställningen 13-12 efter mål av kantspelarna Hanna Cleve och Frida Blohm. Närmre än så kom dock inte GT Söder. Tre utvisningar även i den andra halvan av matchen blev för tufft och hemmalaget drog ifrån i målprotokollet och vann med 22-17.

Såväl GT Söder som VästeråsIrsta har gjort många tekniska fel i de inledande matcherna den här säsongen. I lördagens möte var det hemmalaget som lyckades bäst med att hålla nere mängden misstag, vilket var en bidragande anledning till att VI kunde skapa ett tryggt avstånd i den andra halvlek. GT Söder hade dessutom problem med att komma till tillräckligt vassa avslut framåt.

- Vi hade inte riktigt modet att gå rakt på mål mot VästeråsIrsta utan spelade alldeles för mycket i sidled. I försvaret gjorde vi en riktigt bra match - trots många utvisningar emot oss. Våra kantspelare sätter ofta sina lägen, men de får för få utspel eftersom vårt anfallsspel tenderar att gå inåt banan för tillfället och där blir vi för enkelt bortplockade, analyserar ass. tränaren Jennie Sarensten.

Målvakten Nathalie Wingemo utsågs rättvist till matchens lirare i GT Söder.

Matchfakta

Målgörare, VästeråsIrsta HF: Kristin Ullén 5, Emma Aarnio 4, Frida Rosell 3, Maja Wiklund 3, Viola Paulsen 3, Hanna Grytegård 2, Matilda Forsberg, Victoria Otrander

Målgörare, GT Söder: Hanna Cleve 4, Yasmin Domonji 3, Emma Petersson 2, Fatos Kücükyildiz 2, Sofia Tenglin 2, Flavia Johansson, Frida Blohm, Josefin Johansson, Moa Marklund

Utvisningar, VästeråsIrsta HF: 2 x 2 min.

Utvisningar, GT Söder: 6 x 2 min.

Matchens lirare, GT Söder: Nathalie Wingemo

Domare: Mattias Fält och Mikael Holm

Publik: 910 personer

Text skriven av: Helena Olsson