#universumsbästagäng

SHE: Inga poäng för GT Söder mot Skara HF
2019-11-16 12:13
Matchens lirare i GT Söder Flavia Johansson, Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Allt var upplagt för en verklig handbollsfest i Eriksdalshallen på fredagskvällen, 15/11. Gratis inträde, många åskådare på plats samt ungdomar som fick pröva på olika aktiviteter före matchen och i halvtid. Och det såg mycket bra ut efter den första halvleken – 13-13 i paus mellan GT Söder och Skara HF i SHE.

Sedan kom tyvärr stämningen av sig på läktarna. Hemmalaget råkade ut för en riktig kollaps och Skara HF kunde dra ifrån och vinna med hela 29-18. 5-16 i den andra halvleken talar sitt tydliga språk …

GT Söder började matchen optimistiskt, tog ledningen med 4-2 efter 10 min. spel och 6-4 efter en kvart. Gästerna gick i kapp och lagen följdes sedan åt resten av halvleken. Yasmin Domonji fastställde halvtidsresultatet till 13-13 några sekunder före paussignalen.

Så långt in i matchen hade målvakten Nathalie Wingemo svarat för ett antal fina räddningar, Fatos Kücükyildiz svarat för fem mål och Flavia Johansson för fyra fullträffar. 19-åriga Flavia var också effektiv center i 5-1-försvaret.

Vad som sedan hände är svårt att fatta. Från 14-14 drog Skara ifrån till 18-14. Efter en kvarts spel visade tavlan 16-20 och efter 20 min. 16-24. Så långt hade GT Söder endast gjort tre mål, två av Moa Marklund och ett av Hanna Cleve.

De sista 10 min. blev inte heller lyckade. Hanna Cleve gjorde ytterligare ett mål, Nathalie Wingemo lämnade över målvaktssysslan till Linnéa Björkman och Linnea Öhrnell sköt hemmalagets sista mål. Slutsignalen ljöd och på resultattavlan visades ilsket siffrorna 18-29.

Hur kunde det gå så här, kanske många frågar sig som inte såg matchen. GT Söders spel kom helt av sig såväl framåt som bakåt. De skott, som inte gick över eller utanför Skara-buren, räddade matchens lirare i gästernas mål, Laerke Sörensen. GT Söder-skyttarna envisades med att skjuta skotten lågt, varför Sörensen inte hade några problem att stoppa projektilerna. Ja, om inte uteförsvararna (mittblocket) stoppade bollarna.

Bakåt fungerade det inte heller. Det verkade som om orken helt tog slut och ett uppgivet försvar fick se den ena bollen efter den andra passera lagets mållinje.

Skall några spelare i hemmalaget nämnas, får de bli de ovan nämnda.

Noterbart är att fyra spelare, varav tre har tillhört damlaget under flera säsonger, aldrig kom in på banan.

-       Vi satt länge i omklädningsrummet efter matchen och försökte tillsammans analysera insatsen. Var det orutin, trötthet, avsaknad av trygghet eller brist på självförtroende i andra halvlek, som var orsaken till den stora förlusten. Ja, mycket ligger i detta, förklarade bitr. tränaren Jennie Sarensten.

Hon tillade: - Det var verkligen deppigt bland spelarna. Alla var dock överens om att ta nya tag och ge järnet. Efter det långa serieuppehållet (fem veckor) på grund av VM i Japan skall, efter nästa veckas något nedtrappning av träningen, sedan köras för fullt. Nästa match är 21 december på bortaplan mot Boden. Första hemmamatchen är den 30/12 mot Önnered. Det är lag som vi helst måste besegra för att ha möjlighet att förbättra vår 12:e placering i tabellen.

Femteplacerade Skara HF var klassen bättre än motståndaren denna fredagskväll. Målvakten Laerke Sörensen är nämnd. Av utespelarna var Line Hindhede och Melanie Felber svårstoppade efter pausen.

-       Vår första halvlek var inte så bra. Men efter halvtidsvilan kom vi gång ordentligt med förvarsspelet och Laerke Sörensen spikade igen sin bur. Samtidigt visade det sig att de mest framträdande spelarna i GT Söder började tröttna. När vi ökade ledningen med några mål, rullade det sedan på och siffrorna steg i höjden, sade Skara-coachen Magnus Frisk.

Han har varit tränare för lag på högsta nivå på damsidan sedan 1996. Många år i Skövde HF och numera i Skara HF. Tala om rutin och erfarenhet …

Matchfakta

Målgörare, GT Söder:  Fatos Kücükyildiz 5,  Flavia Johansson 4, Hanna Cleve 2, Yasmin Domonji 2,  Moa Marklund 2, Frida Blohm, Josefin Johansson, Lninea Öhrnell 1

Målgörare, Skara HF: Line Hindhede 6, Melanie Felber 5, Mikaela Johansson 4 (4), Carolina Järlstam 3, Emily Thompson 2, Ida Holm 2, Emma Arlestad, Sofia Berndtsson, Elsa Aling, Tove Lindberg 1

Utvisningar, GT Söder: 3 x 2 min.

Utvisningar, Skara HF: 0 x 2 min.

Matchens lirare, GT Söder: Flavia Johansson

Matchens lirare, Skara HF: Laerke Sörensen

Domare: Sebastian Buck och Kenneth Cardell

Publik: Glädjande hela 580 personer