#universumsbästagäng

SHE: Viktig uddamålsvinst borta mot Boden Handboll IF
2019-12-21 15:38
Linnéa Björkman matchens lirare i GT Söder. Foto: Andreas Sandström, Bildbyrån
Första matchen efter VM-uppehållet för GT Söders damer och vinst med 19-18 mot Boden. För oss som åskådare var det en otroligt jobbig och nervpirrande match men som då i GT Söder-ögon slutade på bästa sätt.

En mycket viktigt match för både GT Söder och Boden som båda befinner sig längst ner i tabellen. Det var en jämn match under 60 minuter där lagen turades om att vara i ledning. GT Söder spelade ett mycket bra försvarsspel under första halvleken och gjorde det svårt för Boden att komma till bra lägen. Linnéa Björkman (matchens lirare i GT Söder) stod för många fina räddningar. Anfallsmässigt hade GT Söder det tuffare och Bodens målvakt Mie Sörensen storspelade i hemmalagets mål (50% räddningar). I halvtid var det helt jämnt efter att Sara Nordström kvitterat i sista sekunden till 8-8.

I andra halvlek var det Johanna Hellgren i Boden som visade prov på målfarlighet och även konsten att sätta sina lagkamrater i lägen. Boden gjorde tre raka mål och var i ledning med 11-8 innan GT Söder vaknade till och gjorde tre raka mål genom Frida Blohm (1) och Sofia Tenglin (2). Nu var det bortalaget GT Söder som höll i taktpinnen och gick ifrån till en tremålsledning. Boden gav inte upp utan kom tillbaka och när det återstod 3,5 minuter av matchen reducerade Boden till 18-18 genom Johanna Hellgren. GT Söder replikerade och Fatos Kücükildyiz gjorde sitt fjärde och matchens sista mål när det återstod ca 1,10 av matchen. Båda lagen fick ytterligare var sin chans, men lyckas inte komma till bra avslut.  I GT Söder var våra kanter, Sofia Tenglin och Hanna Cleve säkra i sina lägen och Frida Blohm såg ut att vara på spelhumör. Lagkapten Emma Petersson som inte lyckades med skyttet i första halvlek stod för två viktiga mål i vändningen i den andra halvleken..

Glädjen var total hos bortalaget GT Söder som stundtals spelade ett mycket bra försvarsspel och målvaktsspel. Viktiga poäng i bottenstriden.

Matchfakta

Målgörare, Boden Handboll IF: Sara Nordström 5, Johanna Hellgren 4 (1), Faith Eriksson 3, Moa Nilsson 2, Andrea Johansson 2, Kristiane Stormoen 1, Andrea Beleska 1

Målgörare, GT Söder:  Fatos Kücükyildiz 4,  Sofia Tenglin 4, Frida Blohm 4 (1), Hanna Cleve 3, Emma Petersson 2, Moa Marklund 1, Linnea Öhrnell 1

Utvisningar, GT Söder: 3 x 2 min.

Utvisningar, Boden Handboll IF: 2 x 2 min.

Matchens lirare, GT Söder: Linnéa Björkman

Matchens lirare, Boden Handboll IF: Mie Sörensen

Domare: Maria och Safia Benanni

Publik: 528 personer