GT Söder HK
#universumsbästagäng

SHE: GT Söder lämnade sistaplatsen efter vinst mot Önnereds HK
2019-12-26 18:48
Fatos Kücükyildiz matchens lirare i GT Söder. Foto: Andreas Sandström, Bildbyrån
Det blev en dramatisk avslutning i matchen mellan Önnereds HK och GT Söder på torsdagen (26/12), men till slut vann våra tjejer med uddamålet (slutresultat 23-24). Fatos Kücükyildiz utsågs till matchens lirare i GT Söder. Fatos gjorde 11 mål, varav det viktigaste på straff i slutsekunderna och hon avgjorde därmed till GT Söders fördel.

GT Söder startade matchen bäst och fick direkt hål på Önnereds målvakt Cornelia Hermansson. I GT Söder fick Linnéa Björkman chansen i mål från start och stod för många fina räddningar. Önnered valde  att ta en time-out efter 10 min (5-2) och bytte då även in Hanna Eriksson i målet. Inbytta målvakten Hanna släppte in två mål och sedan stängde hon och Önnered igen under en 10-minutersperiod och hemmlaget kunde börja ta in på underläget och gick i kapp. Linnea Säreborn (matchens lirare i Önnereds HK) var ett ständigt hot med sina satsningar på H9 och H6 Ewelina Ström hittade gång på gång rätt i målet. Men liksom förra matchen släppte inte GT Söder iväg Önnered med mer än tre bollar. I halvtid låg bortalaget under med 12-14.

Andra halvlek var fortsatt helt jämn men Önnered var oftast i förarsätet och ledde med 1-2 bollar. När det hade gått 20 min in i andra halvlek gjorde Emma Petersson ett av sina fem mål och såg till att laget gåick upp i ledning för första gången sedan första halvleken. Önnered replikerade genom bland annat ovan nämnda Linnea och Ewelina och de var återigen i ledning med två bollar då 2,5 min återstod av matchen.

Kämpaglöd och viljan att vinna är något GT Söders tjejer visade upp även denna gång. Linnéa Öhrnell i GT Söder fick ett inspel som ledde till straff och utvisning, som Fatos förvaltade på bästa sätt. Därefter var det stängt i GT Söders försvar och i anfallet efter kvitterade Frida Blohm till 23-23 och det återstod då 50 sekunder av matchen. Önnered valde att ta en time-out och tog då även ut målvakten och spelade 6-6 och efter utvisningen 7-6 och Anna Bardis tog ett skott som täcktes och gick till inkast.

Slutet blev dramatiskt, Ewelina Ström slog en pass mot M9 som Fatos Kücükyildiz tog och blir sen nedriven av Anna Bardis och fick då chansen att kvittera genom straffkast. GT Söders tjejer vann till slut med uddamålet 24-23.

- Att vi hade flyt och att Önnered gjorde ett misstag i slutet är anledningen till att vi vinner, säger  GT Söders tränare Vaggo Schjölin och tillägger:

- En stor eloge till Fatos som tar mycket ansvar och visar vilken vinnarskalle hon är.  Bakåt är vi  stundtals mycket bra, men vi hade svårt att få tag på Linnea Säreborn som är riktigt duktig. Det är något vi får jobba på till hemmamatchen. Jag måste även ge beröm till våra M6:or som inte fick många bollar att jobba på, men som gjorde jobbet för de andra. Tjejerna gör det tillsammans och krigar till sig denna seger.

Nu väntar retur redan den 30 december kl 19.00 i Eriksdalshallen. Kom och heja fram tjejerna,  jag kan nästa lova att det kommer bli ytterligare en spännande match lagen emellan.

Matchfakta

Matchbild: 2-3, 2-5, 5-7, 8-7, 12-11 (14-12), 16-16, 18-18, 19-19, 20-20, 22-21, 23-24

Målgörare, Önnereds HK: Ewelina Ström 5, Linnea Säreborn 5, Ida Reinholdsson 3 (3), Maja Eriksson 3, Lovisa Ekberg 2, Tilda Olsson 2, Maria Sundin 1, Nora Lundell 1

Målgörare, GT Söder:  Fatos Kücükyildiz 11 (4), Emma Petersson 5, Frida Blohm 4 (1), Linnéa Öhrnell 2, Josefin Johansson 1, Flavia Johansson 1

Utvisningar, GT Söder: 2 x 2 min.

Utvisningar, Önnereds HK: 2 x 2 min + 1 direkt rött

Matchens lirare, GT Söder: Fatos Kücükyildiz

Matchens lirare, Önnereds HK: Linnea Säreborn

Domare: Mattias Fält och Mikael Holm

Publik: 305 personer