#universumsbästagäng

SHE: Skadedrabbat GT Söder förlorade mot VI, 20-29
2020-01-28 11:23
Frida Blohm gjorde flest mål i GT Söder. Foto: Express-Bild.
GT Söders damlag lyckades inte på måndagskvällen (27/1) förbättra sitt tabelläge i SHE. Matchen i Eriksdalshallen mot VästeråsIrsta HF (VI) förlorades med 20-29 efter 10-13 i halvtid. Hemmalaget var aldrig i ledning under de 60 spelminuterna men var så nära som 15-16 i början av den andra halvleken. Sex raka VI-mål under lika många minuter förstörde sedan kvällen för vårt damlag.
GT Söder fick ställa upp skade- och sjukdomsdrabbat. Flera av de ordinarie spelarna saknades denna gång. Lagets främsta målskytt Fatos Kücükyilidiz är inte riktigt kry efter att ha varit sjuk och avstod matchen.

- Jag har inte varit fullt frisk den senaste månaden. Jag kommer därför inte att träna denna vecka. Men sedan hoppas jag vara fit for fight igen, sade Fatos.

Ny på skadelistan är Josefin Johansson, som satt på läktaren med ett lindat finger. Där fanns också Johanna Widgren, som har börjat träna lite lätt efter sin knäskada. Hon kan vara klar för medverkan i slutet av seriespelet.

På banan – några minuter i slutet av matchen - var denna afton bitr. tränaren Jennie Sarensten för att ”styra upp” spelet något.  Den snart 45-åriga Jennie har inte spelat elithandboll på c:a 12 år och skrevs över från div. 4-laget HK Tallen förra veckan.

- Jag har faktiskt hunnit träna tre gånger med laget, sade Jennie Sarensten med ett leende.

Framhållas denna gång kan femmålsskytten Frida Blohm göras. Hon var bl a säker straffläggare. Flavia Johansson, matchens lirare, noterades för tre fullträffar. Mikaela Geberg tog för sig bra och gjorde sin bästa match detta spelår.

Målet vaktades i den första halvleken och halva andra av Linnéa Björkman. Hon svarade för ett antal fina räddningar. Nathalie Wingemo ersatte henne sista kvarten.

Yasmin Domonji kom in på banan i slutskedet av matchen och hann då göra ett mål, drabbningens sista.

Glädjande antecknade sig nio utespelare ur den tunna truppen i målprotokollet.

VästeråsIrsta gjorde en betydligt bättre match denna gång i 08-området än i höstas mot Skuru. Lagets 5-1-försvar vållade en hel del problem för motståndaren. Frida Rosell, Kristin Ullén och Viola Paulsen var mest framgångsrika i anfallsspelet. Målvakten Josefine Hultberg Dahlberg hade bl a fina utkast.

- Vi skulle vinna matchen och det gjorde vi ju också, men borde gjort fler mål, sade coachen Frenne Båverud strax efter slutsignalen.

Genom segern gick VästeråsIrsta HF upp på övre halvan av tabellen och ligger nu på sjätte plats.