GT Söder HK
#universumsbästagäng

SHE: GT Söder kvar på tolfte plats
2020-02-13 10:09
Sofia Tenglin utsågs till matchens lirare i GT Söder. Foto: Andreas Sandström / Bildbyrån
Om man skall tala om räddningsplankor för GT Söders damlag för att kunna lämna sista platsen i SHE, får / fick man nämna Skövde HF. Detta lag var på besök i Eriksdalshallen på onsdagskvällen (12/2), men ack … Västgötskorna kunde lämna denna anrika hall med två poäng i bagaget. Segersiffrorna skrevs till 26-22 efter ledning 11-9 i paus. Därmed ligger GT Söder kvar på 12:e plats i tabellen med sex erövrade poäng och dålig målskillnad.
Första halvleken bjöd på jämnt spel, där lagen turades om att vara i ledning. Hemmalaget ledde med 5-4, 6-5 och 7-6 efter bra försvarsspel. Anfallsspelet var däremot sämre. Många avslut brändes, bl a två straffkast, och mycket slarv förekom.

Fyra minuter före halvtid var ställningen 9-9. Skövde HF kunde därefter göra två mål, varför tavlan visade 9-11 efter 30 min. spel.

Andra halvleken inleddes med fyra raka mål av gästerna. Första fullträffen efter paus kom efter dryga 8 min spel, då Fatos Kücükyildiz slog in en straff, 10-15.

GT Söder hade därefter en period då nästan ingenting fungerade, varken framåt eller bakåt. Skövde HF kunde gå upp i ledning med nio bollar och ställningen var plötsligt 22-13.

De avslutande 12 min fick hemmalaget äntligen spelet att fungera. Ett hat trick av Hanna Cleve ändrade ställningen från 16-22 till 18-23. Och det fina spelet fortsatte.  När slutsignalen ljöd hade hemmalaget gjort 22 mål. Dessvärre hade Skövde HF noterats för 26 fullträffar…

- Vi spelade denna gång bra vissa perioder av matchen, men tyvärr även mindre bra delar av drabbningen. Framför allt hade vi då svårt att göra mål. Våra spelare var dock inte bedrövade efter matchen utan tyckte att spelet stundtals fungerade hyggligt. De kämpade på och vi ”vann” de sista 12 min med 9-4. Det får vi ta med oss i mötet med BK Heid på bortaplan kommande lördag, sade GT Söders bitr. tränare Jennie Sarensten.

Ett bra betyg denna gång tilldelas Sofia Tenglin (matchens lirare) och Hanna Cleve för deras insats i andra halvlek. Totalt noterades de för fem resp. fyra nätkänningar. Emma Petersson gjorde en bra första halvlek, då hon satte tre riktiga ”proppar”.

Nathalie Wingemo och Linnéa Björkman turades om att vakta buren. Båda har setts bättre.

En av matchvinnarna i Skövde HF var utmärkta keepern Hanna Edvardsson. Hon hade ca 40 i räddningsprocent och limmade t o m några GT Söder-skott. Hon utsågs helt riktigt till matchens lirare. Av utespelarna svarade Julia Ehn, Elma Örtemark och Sofia Berggren tillsammans för 17 av sitt lags mål.

Genom segern gick Skövde HF upp från nionde till sjunde plats i tabellen.

Matchfakta

GT Söders målskyttar: Sofia Tenglin 5, Fatos Kücükyildiz 5 (3), Hanna Cleve 4, Emma Petersson 3, Yasmin Domonji 2, Linnea Öhrnell 2, Flavia Johansson 1.

Skövde HF:s målskyttar: Julia Ehn 6, Elma Örtemark 6, Sofia Berggren 5, Louise Söndergaard 3 (2), Nora Jakobsson van Stam 1, Johanna Flygelholm 1, Britta Jakobsson van Stam 1, Filippa Nyman 1, Hannele Nilsson 1, Ida Eriksson 1.

Matchens lirare, GT Söder: Sofia Tenglin.

Matchens lirare, Skövde HF: Hanna Edvardsson (målvakt).

Domare: Fredrik Johansson och Simon Johnsson.

Utvisningar: 5 x 2 min. för vardera laget.