GT Söder HK
#universumsbästagäng

SHE: Tung bortaförlust mot BK Heid
2020-02-18 15:28
Yasmin Domonji utsågs till matchens lirare i GT Söder. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån
Inför bortamatchen mot BK Heid i lördags, 15/2, kändes det som att det fanns en rimlig chans till poäng. Inte minst för att vårt damlag haft flera fina sekvenser i de senaste omgångarna. Planerna grusades dock tidigt i matchen efter att BK Heid tog kommandot och därefter drog ifrån allt mer till seger med hela 32-11.
Fatos Kücükyildiz inledde lördagens match med att göra 0-1. Därefter följde två Heid-mål och sedan 2-2 av Hanna Cleve. Så långt var fighten jämn, men scenariot ändrades snabbt.

Inget tycktes stämma för våra tjejer och uttrycket "kollektiv kollaps" är en bra sammanfattning. Efter drygt 13 minuters spel var ställningen 6-2 när Vaggo Schjölin tog en  time-out, men den hade tyvärr inte önskad effekt. En lång period utan GT Söder-mål följde, drygt 18 minuter, innan Yasmin Domonji gjorde sitt första och lagets tredje mål i matchen. I paus var ställningen 18-4 till BK Heid.

- Spelet fungerade inte någonstans och spelarna uppträdde mer och mer oroligt ju längre tiden gick. Vi hade knappt några avslut på mål och när vi väl kom till avslut så missade vi hela målet eller så fick deras målvakt "plocka” våra skott. Vi som ledare får också ta på oss denna förlust eftersom vi inte kunde hitta något spel som fungerade, analyserar ass. tränaren Jennie Sarensten.

I andra halvlek var matchbilden densamma. Heid mer eller mindre öste in mål och våra tjejer kämpade  utan minsta framgång. Anfallsspelet fungerade inte och passivitetsvarningarna var många. Tidsnöden gjorde att avsluten blev uddlösa och därmed enkla för Heids målvakt att ta. I försvaret var det också uppförsbacke och målvakterna hade inte heller någon bra dag. Efter 60 minuters spel visade resultattavlan 32-11.

Om vi som satt i tv-soffan och såg matchen tyckte att det var jobbigt, var det nog ingenting mot hur det kändes på plan. Tack och lov för chans till revansch redan den här veckan! I omgång 19 står Skuru IK för motståndet i Eriksdalshallen på söndag, 23/2, med start kl 14.30.

Matchfakta

Målgörare, BK Heid: Elin Semmingsson 6, Towe Andersson 6, Elin Svensson 5, Sara Larsson Fridman 4, Elin Norrlin 3,  Hanna Wedenby 3, Elin Hallagård 3, Jessica Ehrnbring 2 (1).

Målgörare, GT Söder: Yasmin Domonji 4 (3), Flavia Johansson 2, Fatos Kücükyildiz, Hanna Cleve, Malin Wilén, Mikaela Geberg, Sofia Tenglin

Utvisningar, BK Heid: 3 x 2 minuter

Utvisningar, GT Söder: 1 x 2 minuter

Matchens lirare i GT Söder: Yasmin Domonji

Domare: Glenn Kosar och Jonas Torman

Publik: 238 personer

Text skriven av: Helena Olsson