GT Söder HK
#universumsbästagäng

SHE: Bortaförlust mot Lugi HF
2020-02-28 15:31
Fatos Kücükyildiz blev matchens lirare i GT Söder. Foto: Andreas Sandström / Bildbyrån.
GT Söders damer kunde inte hota hemmalaget Lugi HF på torsdagskvällen, 27/2, och förlorade till slut med 18 bollar. Nu återstår två omgångar av seriespelet och för GT Söder tycks det bli strid in på mållinjen för att undvika sistaplatsen i sluttabellen.
Efter att GT Söder visat prov på fint spel mot topplaget Skuru IK så sent som i helgen, fanns det hopp om att vårt damlag skulle stå för en bra insats mot Lugi HF. Tyvärr lyckades inte laget plocka fram det fina spelet vi fick se i Eriksdalshallen i  senaste omgången. Istället saknades aggressivitet och krigarinställning i försvarsspelet under första halvlek. Emma Petersson, som vi är vana vid att se styra upp försvarsarbetet, har fått en lättare skada och spelade inte i matchen mot Lugi och hennes frånvaro märktes verkligen. Alldeles för många tekniska fel och oskärpa i avsluten ställde också till det. I paus var ställningen 16-6.

GT Söder inledde andra halvlek bättre, men spelet kom ändå inte upp i den nivå som hade behövts för att kunna hota tabellfyran Lugi. Inte nog med att det var grus i försvarsspelet och att anfallen var uddlösa, våra målvakter lyckades inte heller komma komma åt särskilt många bollar. Matchen slutade 34-16.

I GT Söder kom Fatos Kücükyildiz igång i andra halvlek och gjorde totalt fyra mål. Stundtals var skyttet bra, bl a från Flavia Johansson och Yasmin Domonji.

Lugis vänsternia Hanna Flodman noterades för totalt 10 mål. Hon fick skjuta för lätt och gjorde mål i samma hörn om och om igen. 17-åriga (!) Tyra Axnér nätade sju gånger och det kan konstateras att hon har fått sitt genombrott den här säsongen.

Matchfakta

Målskyttar, Lugi HF: Hanna Flodman 10, Tyra Axnér 7, Clara Lerby 5, Maja Persson 3, Albana Arifi 3, Ebba Lundstedt 2, Julia Olsson 2, Olivia Löfqvist, Emma Bromée

Målskyttar, GT Söder: Fatos Kücükyildiz 4, Yasmin Domonji 3, Flavia Johansson 3, Frida Blohm 2, Rebecca Eriksson, Hanna Cleve, Mikaela Geberg, Linnea Öhrnell

Utvisningar, Lugi: 2×2 min

Utvisningar, GT Söder: 3×2 min

Matchens lirare, Lugi HF: Hanna Popaja

Matchens lirare, GT Söder: Fatos Kücükyildiz

Domare: Mohamed Abdulkadir och Johan Gedda

Publik: 632 personer

I nästa omgång, den näst sista, väntar hemmamöte med Kungälvs HK fredag 6/3 - en match som kan bli avgörande i kampen om att undvika sistaplatsen som innebär direktnedflyttning.