#universumsbästagäng

Allsvenskan: Tremålsseger mot Skånela
2019-01-15 15:06
Johanna Widgren utsågs till matchens lirare i GT Söder. Foto: Daniel Löfstedt.
Vårt damlag inledde måndagens (14/1) bortamatch mot Skånela IF på bästa tänkbara sätt och ledde med åtta bollar i halvtid. Slutet av matchen blev ändå spännande efter att Skånela kommit närmre i målprotokollet, men GT Söder vann till slut med 25-22.
GT Söder fick en flygande start tack vare ett mycket bra försvarsspel följt av ett hårt tryck i andra fas som ledde till många enkla mål. Skånela tog time-out redan efter 5 minuter då GT Söder ledde med 5-0. Det blev dock ingen större förändring för hemmalaget utan GT Söder fortsatte sitt fina spel och ledde med 10-2 efter 10 minuter.

Skånela kom tillbaka och fick stopp på GT Söders tryck i andra fas samt att deras målvakt kom igång och började göra några fina räddningar. GT Söder hade en 10-minutersperiod utan några mål, men två kontringsmål av Emma Petersson och Yasmin Domoji i slutminuterna gjorde att laget gick till halvtidsvila med ledning 16-8.

I den andra halvleken gick Skånela upp i ett mer offensivt försvar och stressade GT Söder till alldeles för många tekniska fel. Motståndarna straffade oss direkt och gjorde 6-1 under de första sex minuterna och matchen var helt jämn igen. Efter 15 minuter var Skånela nästan ikapp då deras duktiga vänstersexa Moa Andersson (9 mål) gjorde 20-21. Närmare än så kom dock inte Skånela utan GT Söder kunde hålla undan och vann till slut matchen med 25-22.

GT Söder åkte på många utvisningar i denna match (7x2 minuter) och vid ställningen 22-20 drabbades laget av en dubbelutvisning, vilket verkade ge laget en extra gnista. Under denna period räddade GT Söders målvakt Hanna Hedlund Moa Anderssons straff och matchens lirare i GT Söder, Johanna Widgren (bilden ovan), satte sitt fjärde mål och Skånela kom därmed inte närmre än tre bollar.

En match som såg ut att vara klar i första halvlek blev till en riktig rysare. Samma scenario som senast när laget mötte Aranäs på bortaplan, men då med en "tappad" poäng. Denna gång blev det seger och laget är åter på första plats på lika många poäng som Eskilstuna GUIF, men med bättre målskillnad.

Text skriven av: Therese Hettman.

Matchfakta

Målskyttar, Skånela IF: Moa Andersson 9, Alexandra Schaerlund 4, Anna Nygårds 3, Veronica Wislander 3, Emma Persson 2, Cornelia Küller 1.

Målskyttar, GT Söder: Julia Grahn 6, Yasmin Domonji 5, Johanna Widgren 4, Elin Grahn 3, Malin Wilén 2, Hanna Cleve 2, Rebecca Eriksson 1, Rebecca Järnholm 1, Emma Petersson 1

Utvisningar, Skånela IF: 2 x 2 min

Utvisningar, GT Söder: 7 x 2 min