#universumsbästagäng

Allsvenskan: Viktig bortaseger mot Eslövs IK
2019-02-09 17:32
Yasmin Domonji gjorde nio mål i matchen mot Eslöv. Foto: Daniel Löfstedt.
Två viktiga poäng till GT Söders damlag genom bortaseger mot tabelltvåan Eslövs IK på lördagseftermiddagen, 9/2. Slutresultatet blev 27-24 och GT Söder behåller serieledningen när fem omgångar återstår.

Första halvlek är jämn och lagen följs åt de första 20 minuterna. Spelet är böljande och båda lagen radar upp en hel del tekniska fel. GT Söder tar tag i det de sista 10 minuterna och gör ett mindre ryck, Rebecca Eriksson gör halvlekens sista mål vilket innebär ledning 16-12 till GT Söder.  För bortalaget var det viktig att få stopp på motståndarnas duktiga 9m Filippa Sarenbrandt och målsprutan Lina Wessberg, vilket GT Söder lyckas bra med under första halvlek.

Eslöv kommer något närmare i början av första halvlek, då ovan nämnda spelare Filippa Sarenbrandt och Lina Wessberg gör lagets tre första mål. Därefter är det GT Söder som tar tag i taktpinnen igen och successivt drar ifrån, mycket tack vare bra försvars- och målvaktsspel och något snabbare omställningar.

Efter 10 min leder GT Söder med 22-16 och Eslöv tar en time-out. Hemmalaget prövar på en tvåpunkt på Julia Grahn och Johanna Widgren/Yasmin Domonji samt prövar på att spela 7-6. Eslöv krigar sig närmare men avståndet blir inte mindre än ett tvåmålsunderläge. GT Söder orkar hålla undan och Linnea Öhrnell gör matchens sista mål och GT Söder vinner med 27-24. I dagens match gör vi återigen många mål från högerkanten, denna gång är det Malin Wilén som visar prov på målfarlighet med 5 mål.

Yasmin Domonji (bilden ovan) är mycket duktig denna match och lyckas både bra med sitt skytte och är säker i sin  straffläggning 6 (3). I GT Söder får Johanna Widgren priset som matchens lirare efter både bra försvars- och anfallsspel.

Det var en skön revansch för hela laget efter den jobbiga derbyförlusten mot Spårvägen för en dryg vecka sedan. Nu återstår fem omgångar av Allsvenskan och det ska bli otroligt spännande att följa GT Söder. Om en vecka kan du komma ner och heja fram laget mot ytterligare två poäng när de möter Eskilstuna GUIF i Sköndalshallen. lördag 16/2 kl 15.00.

Text skriven av: Therese Hettman