#universumsbästagäng

Allsvenskan: Seger efter dramatisk avslutning
2019-02-18 09:35
Johanna Widgren utsågs till matchens lirare i GT Söder. Foto: Daniel Löfstedt.
Handsvetten har knappt torkat efter mötet mellan GT Söder och Eskilstuna Guif i lördags (16/2). Vilken match vi bjöds på i Sköndalshallen! Det var verkligen kamp fram till den sista sekunden innan GT Söder kunde avgöra och vinna, 23-22 (9-12).

Publiken var helt magisk och drygt 100 personer hade hittat till hallen på lördagseftermiddagen för att se den heta matchen mellan tabellsexan Eskilstuna Guif IF och hemmalaget GT Söder som fortfarande leder Allsvenskan efter 18 omgångar. GT Söder har 5 poäng ner till tabelltvåan Eslövs IK som i sin tur har lika många intjänade poäng (20) som OV Helsingborg HK, IF Hellton Karlstad och HK Aranäs.

Men om vi nu ska fokusera på matchen som spelades i lördags så var det en het j*kla match - en match som kunde ha slutat annorlunda då Eskilstuna Guif var i ledning under första halvlek. Eskilstuna Guif stora målskytt Mia Lagumzija och resten av laget lyckades komma igenom GT Söders försvar. Var det inte på första avslutet så lyckades de oftast nå fram snabbast till returen och kunde göra mål på den.

Som mest låg GT Söder under med fem bollar i första halvlek och då hade det gått ca 20 minuter av matchen. Tre mål på 20 minuter är klart underkänt och avsluten behövde bli bättre. Det var stundtals mycket slarv och några bortkastade bollar som gjorde det lite jobbigare än vad det behövde bli.

I halvtid stod det 12-9 till GUIF, men även denna match bestod av två halvlekar och GT Söder skulle snart visa att bortalaget inte hade kommit till Sköndalshallen för att plocka några enkla poäng (trots att stortorsken i höstas med åtta bollar borta mot GUIF satt på näthinnan).

Tjejerna i hemmalaget med en publik som glödde, behövde sju minuter av andra halvlek för att komma ikapp och kvittera till 12-12. Nu skulle väl även dessa två poäng hamna i händerna på serieledaren GT Söder för nu var det krigarinställning på alla. Man kunde nästan ta på stämningen i hallen, det var ett sånt skönt tryck.

I samband med att GT Söder kvitterade, så fick bortalagets duktiga linjespelare Caroline Karlsson sin tredje tvåminutare och fick därmed syna det röda kortet. GT Söder började göra viktiga mål och försvaret spikade igen tillsammans med hemmalagets duktiga målvakt Hanna Hedlund som gjorde det svårt för Eskilstuna. Det skulle dröja mer än 10 minuter av andra halvlek innan bortalaget gjorde sitt första mål.

Men det var inte över ännu OCH det var nu det blev svettigt. När matchklockan tickade in på den 57:e matchminuten så reducerade Eskilstuna Guif till 22-19 genom Josefin Johansson. Efter ett slarv av GT Söder så tog bortalaget en timeout. Matchen blåste igång igen och bortalaget lyckades reducera till 22-20 och 22-21. Det var nu enbart ca två minuter kvar av matchen och GUIF fick straff!!!!! Det var nervöst. GT Söders målvakt Hanna Hedlund räddade straffen, men tyvärr tog bortalaget tillvara på returen och kunde kvittera till 22-22.

Matchklockan stod på 59.31 och GT Söder hade anfall. Hemmacoachen Vaggo Schjölin hade ett timeout-kort kvar och jag hörde publiken ropa "Ta timeout!", "Lägg in kortet!", men han gjorde inte det. Istället lät han spelet gå och han hade antagligen en bra känsla, för Johanna Widgren hoppade upp och sköt….det blev tyst i en millisekund och sedan insåg alla att den gick in. SNYGGT och rakt ipp i krysset!

När den sista sekunden hade gått så stod det klart att GT Söder hade vunnit denna viktiga match och kunde lägga två poäng till i kappsäcken.

”Universums bästa gäng, det är Tallen-Gubbängen och vi torskar aldrig två poäng för vi är världens bästa gäng tjalallalala...”

Grandins utvalda sponsrade med pris till matchens lirare i resp. lag, vilka utsågs av Therese Hettman; Mia Lagumzija i Eskilstuna Guif och Johanna Widgren i GT Söder.

På lördag, 23/2, är det ”seriefinal” igen då GT Söder möter tabelltrean OV Helsingborg HK på bortaplan.

Eskilstuna Guif får ta nya tag och möter Spårvägen HF i sin nästa match.

Text skriven av: Love Nordgren