#universumsbästagäng

Allsvenskan: Åttamålsseger mot Tumba HBK
2019-03-11 09:54
Julia Grahn fick priset som matchens lirare i GT Söder. Foto: Daniel Löfstedt.
GT Söder tog på söndagskvällen (10/3) sin 15:e seger i säsongens sista bortamatch mot HBK Tumba. Starkt av laget att behålla skärpan trots att seriesegern och SHE-avancemanget redan är klart.

Under första halvlek följdes lagen åt i målprotokollet. Det var inget lysande spel från något av lagen och det var väldigt målsnålt. Efter dryga 20 minuter ledde hemmalaget med 6-5 efter att båda lagen bl a hade missat var sin straff.

I Tumba HBK var det Flavia Johansson som var den som blixtrade till i anfallsspelet med några fina skott och genombrott. I GT Söder åkte Johanna Widgren på mycket stryk under början av matchen, men höll humöret uppe och fortsatte gå på mål. GT Söder gjorde ett litet ryck och gick upp i en tvåmålsledning bl a genom en snygg passning från Hanna Hedlund till Josefin Lans. Tumba reducerade dock genom Jessica Rydberg och, matchens lirare i Tumba, Sara Aggefors och lagen gick till halvtidsvila vid ställning 10-10.

Tumba HBK fick en mardrömsstart på andra halvlek och gjorde tekniska fel i anfall efter anfall. Detta utnyttjade bortalaget på ett bra sätt och gjorde 6-0 under de första åtta minutrarna. GT Söder fortsatte att dra ifrån och ledde som mest med nio bollar.

Yasmin Domonji var omutlig på straffarna, Julia Grahn (bilden ovan) kom in som V9 och M9 och fick ut mer av sitt spel och gjorde många fina mål och blev välförtjänt utsedd till matchens lirare i GT Söder.

Tumba HBK tog en time-out ca 17 min. in halvleken vid underläge med nio bollar. De försökte sig då på en 2-punkt, men kom inte mycket närmare utan matchen slutade 28-20 till serieledaren GT Söder.

Försvarsmässigt var det stundtals riktigt bra i GT Söder och Hanna Hedlund var precis som allra oftast mycket duktig i målet.

Nu väntar Tyresö Handboll hemma i Sköndalshallen på lördag kl 14.00. Tyresö har fortfarande en liten möjlighet att nå en kvalplats mot SHE, men då krävs att OV Helsingborg, IF Hellton och HK Aranäs alla förlorar sina matcher och att Tyresö vinner. Hemmalaget GT Söder kommer göra allt för att vinna sista hemmamatchen i Sköndalshallen och avsluta Allsvenskan på bästa sätt.