#universumsbästagäng

Allsvenskan: Förlust i bortamötet med Eskilstuna Guif IF
2020-11-09 16:48
Lovisa Kardell - matchens lirare i GT Söder. Foto: Express-Bild.
Det blev ytterligare en förlust för våra damer när de gästade Eskilstuna Guif IF på söndagseftermiddagen, 7/11. Resultatet blev till slut 13-28 (4-12).
Att laget har det tufft nu är det inget snack om. Det blev ytterligare en stor förlust i den 6:e omgången av Allsvenskan - denna gång mot Eskilstuna Guif. Det faktum att laget dessutom bara kunde åka med totalt 11 spelare (assisterande tränare Jennie Sarensten inräknad) till Eskilstuna påverkade så klart spelet en hel del också.

I GT Söder fick vi se ett mycket bättre försvarsspel denna match, ett lägre 3-2-1 mer mot 5-1 gjorde att det blev mer kompakt och de fick bättre träff på Eskilstunas anfallsspelare. Elin Zackrisson i GT Söders mål visar fortsatt att hon är en mycket duktig målvakt och gjorde många fina räddningar. Däremot gick det helt i stå i anfallsspelet och det dröjde hela 11 minuter innan Rebecca Järnholm satte GT Söders första mål. Därefter skulle det dröja ytterligare 15 minuter innan nästa mål kom, då genom ett skott från Mikaela Geberg. Med den skrala utdelningen blir det enormt tufft att vinna matcher.

I Eskilstuna Guif var målvakten Emma Hultborg dessutom riktigt bra och motade många bollar, vilket gjorde det ännu svårare för GT Söder. Våra tjejer lyckades göra två till mål under de sista minuterna och gick till halvtidsvila med åtta måls underläge (4-12).

I den andra halvleken fick GT Söder en något bättre start och skapade en hel del fina lägen, men när det gäller skärpan i avsluten fanns det mer att önska. Försvarsspelet var fortsatt bra och 25 minuter in i den andra halvleken hade laget släppt in 22 mål, vilket är klart godkänt. Däremot tappade man det helt de sista fem minuterna och Eskilstuna Guif kunde springa ifrån ytterligare och till slut vinna med 28-13.

I GT Söder blev Lovisa Kardell (bilden) bästa målskytt med sina fyra mål och hon fick även priset som lagets bästa spelare.

Eskilstuna Guif IF spelade med alla sina 12 utespelare och samtliga noterade sig i målprotokollet. Fanny Söderberg på högerkanten stod för flest fullträffar i hemmalaget med sina fem mål.

Det är en rejäl uppförsbacke för våra tjejer nu, men det går förstås att hitta en vändning. Framöver vill jag se ett fortsatt bra försvarsspel, ännu mer beslutsamhet i anfallsspelet samt bättre skärpa i avsluten så kommer laget snart vara med i matcherna.

Närmast väntar serieledaren Kärra HF på bortaplan på lördag, 13/11, vilket blir en tuff match. Kanske inte den fighten som ska vinnas, men om spelarna går in och krigar i varje situation och håller sina avtal hela matchen, kan vad som helst hända och de får inte minst en hemresa med en go känsla - oavsett resultat.

Matchfakta

Målskyttar, Eskilstuna Guif IF: Fanny Söderberg 5, Joline Jakobsson 4 (2), Josefin Johansson 4, Sofia Delac 3, Moa Hjalmarsson 3, Jessica Rydberg 2, Flavia Johansson 2, Caroline Karlsson 1, Hanna Söderström 1, Emma Jarmteg 1, Lovisa Delac 1, Maja Brokvist 1

Målskyttar, GT Söder: Lovisa Kardell 4, Tove Barkestad 2, Elise Andersson 2, Rebecca Järnholm 1, Hannah Eldås 1, Amanda Bilfelt 1, Mikaela Geberg 1, Tilda Pettersson 1

Utvisningar: 2 x 2 min vardera

Domare: Benjamin Lüning och Edvin Andersson

Publik: 50 personer

Matchens lirare, Eskilstuna Guif IF: Emma Hultborg

Matchens lirare, GT Söder: Lovisa Kardell

Skribent: Therese Hettman