GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: Bortaförlust mot Kärra HF
2020-11-19 12:53
Mikaela Geberg fick pris som matchens lirare i GT Söder. Foto: Christian Bågeryd.
Serieledaren Kärra HF blev en för tuff uppgift för vårt damlag i lördags, 14/11. Matchen i Lillekärshallen i Göteborg slutade 33-20 efter 15-10 i halvtid.
Kärra HF tog direkt kommandot i matchen och gjorde fyra rak mål innan GT Söder fick ta plats i målprotokollet genom mål av Tove Barkestad från sin vänsterkant. Därefter spelade laget upp sig och minskade antal tekniska fel och bortkastade bollar.

I den 19:e matchminuten gjorde Thea Bergman mål från högerkanten och laget var nu bara ett mål ifrån motståndaren, 8-9. Men Kärra replikerade snabbt. Lovis Jansson (matchens spelare i Kärra HF) gjorde två snabba mål från sin högerkant och därefter drog hemmalaget ifrån ytterligare och kunde gå till paus med ledning med 15-10. GT Söder gjorde en helt ok halvlek och spelade långa anfall och när läget kom blev det allt som oftast mål. För oss som såg matchen kändes det hoppfullt inför den andra halvleken med goda chanser att motståndaren inte skulle dra iväg i målprotokollet som i tidigare matcher.

Tove Barkestad gjorde även GT Söders första mål i andra halvlek och ställningen var 11-15, men därefter blev det någon sorts kollaps för GT Söder och Kärra drog ifrån genom sju raka (!) mål till ställningen 21-11. I Kärra HF kom målvakten Mona Saffari in och GT Söders spelare hade otroligt svårt att sätta bollen. Det var många fina lägen som tyvärr allt som oftast räddades av Mona och det blev snabba spelvändningar av Kärra som satte sina lägen. Kärra vann till slut enkelt med 33-20 och leder nu serien med 2 poäng före Skånela IF.

Kärra gjorde 13 av sina mål från högerkanten genom duktiga Lovis Jansson och Ella Larsson, både på kontringar och från kantläge. Även i matchen före, mot Guif, släpptes det in väldigt många mål från den kanten, så nu hoppas jag att vi stänger den till nästa match.

I GT Söder fungerar försvarsspelet bättre, men kollapserna med missade avslut och tekniska fel (som ofta kommer i början av halvlekarna och de sista fem minuterna) behöver minskas rejält (gärna försvinna) om det ska räcka hela vägen. Noterbart är även att laget har missat 6 av 7 straffar de senaste två matcherna...

Lagkaptenen Mikaela Geberg fick pris som matchens spelare i GT Söder och vår andra kapten Lovisa Kardell var bästa målskytt med 6 (1) mål.

Matchfakta

Målgörare, Kärra HF: Lovis Jansson 8, Emmie Svensson 5, Ella Larsson 5, Ebba Hansén 5, Ida Reinholdsson 3, Matilda Antonsson Hjälmedala 3, Olivia Sahlin 2, Lina Barksten 1 och Cecilia Schön 1

Målgörare, GT Söder: Lovisa Kardell 6, Elise Andersson 4, Mikaela Geberg 3, Tove Barkestad 3, Amanda Bilfeldt 2, Rebecca Järnholm 1, Thea Bergman 1

Utvisningar: 1 x 2 minuter för vardera laget

Matchens lirare, Kärra HF: Lovis Jansson

Matchens lirare, GT Söder: Mikaela Geberg

Domare: Annie Eriksson och Helena Johansson

Publik: 50 personer

Skribent: Therese Hettman

❗ Svenska Handbollförbundet meddelade den 17/11 att allt spel i Damallsvenskan pausas under perioden 18/11-30/11 för att nya rutiner med covid-19-testning av spelare och ledare inför varje match ska kunna etableras på ett bra sätt. Det betyder att GT Söders hemmamatch mot GF Kroppskultur den 22/11 och bortamötet med Skånela IF den 27/11 skjuts upp. Vi återkommer med information om när dessa matcher ska spelas så fort beslut har tagits.

Seriespelet återupptas den 1/12 och för vårt damlag blir matchen i Farstahallen mot HK Aranäs söndag 6/12 den första efter uppehållet.