#universumsbästagäng

Allsvenskan: Förlust på hemmaplan mot HK Aranäs
2020-12-07 12:14
Mikaela Geberg - matchens lirare i GT Söder. Foto: Anders Johnson.
Det blev ytterligare en förlust för våra damer på söndagen, 6/12, mot gästande HK Aranäs från Kungsbacka. Slutresultatet skrevs till 13-24 (6-11) i Farstahallen.
GT Söder fick en bra start och gjorde 2-0 genom två fina mål av Mikaela Geberg (matchens spelare i GT Söder), därefter gjorde HK Aranäs fem raka mål och gick upp i en tremålsledning, en ledning de höll och utökade under resterande del av matchen.

Hemmalaget var under inledningen konsekvent i sitt anfallsspel och kom till många bra lägen, men alltför ofta stod HK Aranäs duktiga målvakt Tilda Espling-Ek i vägen och gjorde många fina räddningar. HK Aranäs arbetade med ett övergångsspel mot GT Söders 3-2-1-försvar och fick in många bollar till linjen, vilka allt som oftast slutade med mål eller straff.

Aranäs straffar togs omhand av Alexandra Lundström som satte samtliga sex sjumeterskast och gjorde totalt nio mål i matchen. Vid ställningen 4-7 hade Alexandra gjort sex av lagets mål, varav tre på straff. De sista 10 minuterna i första halvlek spelade båda lagen slarvigt med missade avslut från GT Söder och en del bortslängda bollar från HK Aranäs. Aranäs var ändå mer effektivt i sitt skytte och gick till halvtidsledning med fem bollar (6-11).

GT Söder fick en bra start i andra halvlek och knappade in något i målprotokollet, men efter ca 10-12 min fick laget en ordentlig dipp medan HK Aranäs å sin sida fick utdelning på varje anfall och kunde göra ett ryck. Bortalaget gjorde sex raka mål och ledde med 10 bollar när det återstod 10 minuter av matchen. I den perioden var HK Aranäs högernia Amina Jasarevic (matchens spelare i HK Aranäs) ett ständigt hot och gick gång på gång rakt mot mål och gjorde några fina mål. En eloge till GT Söders spelare som höll huvudet högt och fortsatte kämpa in i det sista, men det blev tyvärr ytterligare en förlust med +10 bollar.

I GT Söder var Mikaela Geberg ett hot framåt och gick rakt mot mål, men jag skulle gärna sett fler skott från henne. Även Rebecca Järnholm gick på mål framåt och skapade en del lägen för både sig själv och sina medspelare. En skillnad mellan lagen var att i bortalaget HK Aranäs gick samtliga spelare mot mål i fart medan det GT Söder många gånger var för mycket fart i sidled. Utöver det behövs än mer skärpa och fokus i avsluten, för 13 mål framåt gör det svårt att vinna matcher.

Matchfakta

Målgörare, GT Söder:  Mikaela Geberg 4, Rebecca Järnholm 3, Elise Andersson 2, Amanda Bilfeldt 1, Hannah Eldås 1, Lovisa Kardell 1, Tove Barkestad 1

Målgörare, HK Aranäs: Alexandra Lundström 9, Amina Jasarevic 5, Alva Lekbrant 3, Emelie Batista 2, Ida Espling Ek 1, Johanna Zaman 1, Matilda Rosblad 1, Nicolina Fredriksson 1, Tilda Palm 1

Utvisningar: GT Söder:2 x 2 min. och HK Aranäs 4 x 2 min.

Matchens lirare, GT Söder: Mikaela Geberg

Matchens lirare, HK Aranäs: Amina Jasarevic

Domare: Daniel Berlin och Hampus Sörensen