#universumsbästagäng

Allsvenskan: Tremålsförlust mot Skånela IF
2021-01-19 10:07
Sara Noreen utsågs till matchens lirare i GT Söder. Foto: Express-Bild.
I söndags, 17/1, blev det förlust mot Skånela IF hemma i Farstahallen med tre bollar. Vårt damlag hängde med i matchen, men alldeles för många tekniska fel var en av anledningarna till att derbyt slutade med förlust.
Matchinledningen var jämn med många mål från båda lagen, trots att GT Söder stod för sex tekniska fel redan under de första sju minuterna. Hemmalaget fick inte riktigt träff på Skånelas anfall och det var framförallt gästernas duktiga mittsexa Veronica Wislander och kantspelarna Moa Andersson (matchens spelare i Skånela) och Clara Bergsten som fick många lägen både i kontringar och uppställt spel.

Anfallsspelet var stundtals bra, men GT Söder gjorde, som tidigare nämnts, alldeles för många tekniska fel. En anledning kan vara att laget har flera nya spelare som ännu inte är samspelta, men om första vinsten ska komma krävs det större noggrannhet från främst GT Söders niometersspelare.

Skånela var under slutet av första halvlek i ledning med sex bollar (10-16), men GT Söder jobbade på och gick till halvtidsvila med ett fyramålsunderläge (14-18).

GT Söder fick en bra start på andra halvlek och kämpade sig i kapp till underläge med två mål (17-19),  mycket tack vare ett väldigt fint målvaktsspel av Sara Noreen och bättre skärpa i passningar och avslut. Därefter kom en period men många tekniska fel som Skånela utnyttjade på bästa sätt och gjorde ett ryck i målprotokollet. Efter 20 minuter i andra halvlek var ställningen 19-26. Skånela åkte därefter på sin femte utvisning, vilken GT Söder tog tillvara på och gjorde därefter allt för att vända matchen genom att spela 7-6 och sätta en punkt på Skånelas duktiga Anna Nygårds. Hemmalaget knappade in, men gjorde sedan tre tekniska misstag på rad och kom inte närmare motståndaren än underläge med tre bollar.

Positivt i denna match var att laget tryckte mer än tidigare när de hade erövrat boll och gjorde många mål fördelade på tio skyttar. Sara Noreen (matchens spelare i GT Söder med 42% räddningar) gjorde en riktigt bra insats i målet och framförallt under andra halvleken. Kantspelarna Tove Barkestad och Rebecca Järnholm fick många bollar och var säkra i sina lägen (6 resp. 4 mål).

I Skånela var Moa Andersson effektiv i sitt straffskytte, men också i kontringar samt från sin vänsterkant. Veronica Wislander och Anna Nygårds var även de två nyttiga spelare i Märsta-laget.