GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: Bortaförlust mot Kroppskultur
2021-01-26 09:54
Amanda Bilfeldt fick priset som matchens lirare i GT Söder. Foto: Anders Johnson.

Söndagens, 24/1, bortamöte med GF Kroppskultur var jämnt. GT Söder startade bra och var antingen i ledning eller i likaläge med motståndaren under hela första halvlek. I andra delen av matchen kom Kroppskultur ikapp och gick om i målprotokollet. Slutresultatet skrevs till 21-19 (8-10) och GT Söder fick åka hem utan poäng.

GT Söder inledde matchen mot Kroppskultur bra, men fick kämpa för att hitta lägen framåt. Laget hade dock tålamod och spelarna var säkra i sina avslut. GTS spelade till sig många fina lägen till kantspelarna Tove Barkestad, Hannah Eldås och Rebecca Järnholm samt linjespelaren Lovisa Kardell som tillsammans stod för sju av lagets 10 mål i första halvlek.

Försvarsspelet fungerade bra och Sara Noreen var utmärkt i GT Söders mål. Laget var i ledning med en eller två bollar under stora delar av halvleken och hade flera möjligheter att rycka ytterligare i målprotokollet. I slutet av första halvlek blev dock avsluten sämre och Kroppskultur kunde bita sig kvar i matchen. GT Söder gick till halvtidsvila med ledning 10-8.

I andra halvlek kvitterade hemmalaget direkt genom två snabba mål av Ida Berlin och Tove Lindberg. Därefter gjorde GT Söder ett litet ryck och gick upp i ledning med fyra bollar efter sex minuter och hoppet tändes igen. Det var i stort sett samma spelare som som stod för målskyttet som i inledningen av matchen: Hannah Eldås satte totalt tre av fyra straffar, Lovisa Kardell var säker i de lägen hon fick på sin M6-position och Rebecca Järnholm tog tillvara på chanserna på högerkanten.

Därefter kom en svacka främst anfallsmässigt för GT Söder med många missade avslut, enligt mig för många mindre bra avslutsbeslut, samt två utvisningar på GT Söders Amanda Bilfeldt med bara sju minuters mellanrum. Detta tog Kroppskultur tillvara på och vann de kommande femton minuterna med 9-2. När det återstod fem minuter av matchen hade hemmalaget gått upp i ledning med fyra bollar (20-16). Kroppskultur åkte på en utvisning när matchklockan visade 56.42 och ledde då med 20-18, så det fanns ett litet hopp om att våra tjejer skulle kunna komma i kapp och kanske få med sig en poäng hem till Stockholm, men Kroppskultur släppte inte ledningen utan vann med 21-19.

Nu väntar fyra raka hemmamatcher mot topplagen Kärra HF (31/1) och Tyresö Handboll (14/2) samt Eskilstuna Guif (7/2) och OV Helsingborg (21/2) och varje match är en kamp om viktiga poäng.

Skribent: Therese Hettman

Matchfakta

Målgörare, GF Kroppskultur: Emma Wiksfors 5, Julia Böjeryd 5, Ida Berlin 4, Tove Lindberg 3, Lisa Olsson 2 (1), Frida Alm, Julia Bredeby

Målgörare, GT Söder: Hannah Eldås 5 (3), Elise Andersson 3, Lovisa Kardell 3, Rebecca Järnholm 2, Amanda Bilfeldt, Jennie Sarensten, Mikaela Geberg, Tilda Pettersson, Tina Sandell, Tove Barkestad

Utvisningar: Kroppskultur: 5 x 2 min. och GT Söder: 2 x 2 min.

Matchens lirare, GF Kroppskultur: Julia Johansson

Matchens lirare, GT Söder: Amanda Bilfeldt

Domare: Millie Kotur och Daniel Väre

Publik: 1 person