#universumsbästagäng

Allsvenskan: Förlust mot serieledaren Kärra HF
2021-02-02 12:08
Elise Andersson utsågs till matchens lirare i GT Söder. Foto: Anders Johnson.
På söndagseftermiddagen, 31/1, gav hemmalaget GT Söder serieledaren Kärra HF en riktigt bra match i närmare 40 minuter. Därefter tog gästerna över allt mer och vann till slut med tio bollar.
Det var en jämn start på matchen och båda lagen spelade ett 3-2-1-försvar och hade bra tryck i spelvändningarna. GT Söder var i ledning de första 15 minuterna, som mest med tre bollar (8-5). Kärra valde sedan att gå ner på ett 6-0-försvar, vilket var lyckosamt då hemmalaget inte alls fick till sitt anfallsspel och bara gjorde två mål därefter.

Efter ändringen i försvarsspelet lyckades Kärra HF bättre genom snabba spelvändningar och fina utspel till sina mycket duktiga kantspelare Jennifer Johansson och Lovis Jansson. Gästerna vann de sista 15 minuterna med 9-2 och gick till halvtidsledning med fyra bollar när ställningen var 10-14.

Den andra halvleken startade GT Söder mycket bra och fick framförallt stopp på utspelen till en början. Anfallsmässigt var Elise Andersson (bilden ovan) den som låg bakom vändningen med både fina skott, genombrott och inspel. Hemmalaget kämpade sig ikapp och efter 10 minuter var ställning 17-17 och då valde Kärra att ta en time-out. Ett lyckat drag av Göteborgslaget som därefter drog ifrån sakta men säkert genom ett bra försvarsspel och en strålande insats av den rutinerade målvakten Åsa Björklund (som även gjorde ett mål i öppen kasse). Utöver det var Kärras vänsterkant Jennifer Johansson ostoppbar och gjorde totalt 13 mål varav tre på straff. Slutresultatet blev till slut hela 22-32, vilket innebar ytterligen en tråkig förlust på kontot för GT Söder.

Det är återigen för många dippar i matchen från GT Söder. Både i första och andra halvlek hade vi två 15- minutersperioder som vi förlorade med sju bollar. Om de här svackorna beror på trötthet, brist på mental styrka att hålla i det eller något annat, har jag svårt att svara på.

De övriga 30 minuterna stod laget för bra spel och denna match var försvaret stundtals utmärkt. Elin Zackrisson i målet gjorde återigen en fin match (trots 32 insläppa bollar) och Amanda Bilfeldt presterade bra både anfalls- och försvarsmässigt. Elise Andersson gjorde en fantastisk andra halvlek och Lovisa Kardell fick några fler bollar inne på linjen att jobba med.

Nu väntar Eskilstuna GUIF hemma i Farstahallen på söndag (7/2) och nya poäng står på spel, så våga vinna nu GT Söder!

Matchfakta

Målgörare, GT Söder: Elise Andersson 8, Amanda Bilfeldt 4, Lovisa Kardell 4, Tilda Pettersson 2, Tove Barkestad 2, Hannah Eldås, Mikaela Geberg

Målgörare, Kärra HF: Jennifer Johansson 13, Lovis Jansson 5, Emmie Svensson 3, Cecilia Schön 2, Ebba Hansén 2, Vanja Andersson 2, Ellen Laanemets, Ida Reinholdsson, Meja Bernvid, Olivia Sahlin, Åsa Björklund

Utvisningar: GT Söder: 4 x 2 min. och Kärra HF: 1 x 2 min.

Matchens lirare, GT Söder: Elise Andersson

Matchens lirare, Kärra HF: Jennifer Johansson

Domare: Jesper Fernis och Jennifer Sandström

Publik: 5 personer

Skribent: Therese Hettman