GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: Tiomålsförlust mot IF Hallby HK
2021-03-08 12:12
Rebecca Järnholm fick pris som matchens lirare i GT Söder. Foto: Anders Johnson.

Det blev storförlust för våra damer mot Jönköpingslaget IF Hallby HK på söndagseftermiddagen (7/3). En match där hemmalaget GT Söder återigen stod för många enkla tekniska fel och blev straffat direkt genom Hallbys snabba spelvändningar. Slutresultatet skrevs till 21-31 (10-16).

I början av matchen var det hög intensitet och hemmalaget fick rätt bra träff på Hallby när det spelade ett uppställt anfallsspel. Men efter ca 15 minuter började Jönköpingslaget sakta dra ifrån genom ett vassare och snabbare anfallsspel, bra försvarsspel och snabba spelvändningar.

Under slutet av halvleken hittade GT Söder ett anfallsspel som fungerade bättre och skapade många målchanser och kunde knappa in från ett sjumålsunderläge till underläge med fyra bollar. Därefter kom några missade avslut och tekniska fel och Hallby gjorde tre snabba mål. GT Söder gick till halvtidsvila med ett sexmålsunderläge vid ställningen 10-16.

Hallby startade andra halvlek genom att dra ifrån ytterligare och efter tre raka mål tog GT Söder en time-out. Det korta taktiksnacket hjälpte dock inte och laget lyckades inte få stopp på framförallt Hallbys mycket duktiga Emma Wahlström och Elin Johansson (matchens lirare i Hallby). Efter 60 minuter visade resultattavlan 21-31.

I GT Söder gick priset till matchens lirare till Rebecca Järnholm som var duktig från sin högerkant och även i sitt försvarsspel. Bästa målskytt i GT Söder var Cecilia ”Cilla” Engholm som gjorde sin andra match i GT Söder. "Cilla" visade på ett säkert straffskytte och satte tre av sina sex mål på straff.

Försvarsmässigt känns det som att laget vägde lite lätt och inte orkade stå emot när motståndarna satte upp fart. Stundtals var även hemspringet riktigt dåligt, vilket borde vara det absolut enklaste att lyckas med.

Nu väntar bortamatch Nacka HK nästa helg och det är kanske den match som GT Söder har störst möjligheten att ta poäng i, men då krävs såväl rätt inställning som färre tekniska fel och att samtliga spelare ger allt i varje situation under 60 minuter.

Skribent: Therese Hettman

Matchfakta

Målgörare, GT Söder: Cecilia Engholm 6 (3), Mikaela Geberg 4, Rebecca Järnholm 4, Hannah Eldås 2, Jenny Haglund 2, Lovisa Kardell 2, Amanda Bilfeldt

Målgörare, IF Hallby HK: Emma Wahlström 9, Elsa Helle 6 (4), Elin Johansson 4, Lia Beckström 4, Isa Franzén 3, Andrea Litstrand 2, Rebecca Hofsten 2, Sanna Johansson

Utvisningar: GT Söder: 3 x 2 min och IF Hallby HK: 4 x 2 min

Matchens lirare, GT Söder: Rebecca Järnholm

Matchens lirare, IF Hallby HK: Elin Johansson

Domare: Emil Askestad och Srdjan Popovic

Publik: 6 personer