#universumsbästagäng

Allsvenskan: Derbyförlust mot Nacka HK
2021-03-17 12:43
Elise Andersson utsågs till matchens lirare i GT Söder. Foto: Anders Johnson.

GT Söder var i ledning med tre bollar i halvtid i mötet med Nacka HK på lördagen (13/3). Hemmalaget Nacka inledde sedan andra halvlek med att göra sex raka mål och därefter hade GT Söder svårt att hänga med i målprotokollet. En uppryckning i slutet av matchen räckte inte till poäng och vårt damlag fick se sig besegrat. Slutresultatet skrevs till 26-24 (10-13).

GT Söder inledde den första halvleken i Nacka Bollhall bra med kontringar och ett fint tryck framåt i uppspelet. Tjejerna visade att de ville vinna varje kamp om bollen. Anfallsspelet klaffade dock inte helt och hållet och det gjordes en del tekniska misstag, men försvarsspelet var däremot godkänt. GT Söder gick till halvtidsvila med en tremålsledning, 10-13.

Den andra halvleken inleddes med måltorka och det dröjde 10 minuter innan Cecilia Engholm gjorde GT Söders första mål. Innan dess hade Nacka nätat sex gånger på raken och var i ledning med 16-14. Våra tjejer missade flera frilägen samt en straff och gjorde många tekniska fel, vilket öppnade upp för Nacka att göra enkla mål på kontringar.

I slutet på andra halvlek spelade GT Söder upp sig och kom nästan ikapp Nacka i målprotokollet. När klockan visade 59.25 gjorde Elise Andersson mål på straff och reducerade då till 25-24, men närmare än så kom inte våra tjejer. Matchen slutade 26-24.

Elise Andersson (bilden) gjorde flest mål i GT Söder med sina sju nätkänningar och utsågs till matchens lirare i sitt lag.

Matchfakta

Målgörare, Nacka HK: Alva Persson 6 (4), Fanny Axerell Björkman 6, Kinga Kozdra 5, Amalie Jularbo 2, Elin Åkesson 2, Tilde Nilsson 2, Annie Salmi, Ellen Wetterbrandt, Maya Elvefors Wallin

Målgörare, GT Söder: Elise Andersson 7 (3), Mikaela Geberg 4, Tilda Pettersson 4, Cecilia Engholm 3 (2), Amanda Bilfeldt, Hannah Eldås, Jenny Haglund, Rebecca Eriksson, Rebecca Järnholm, Thea Bergman

Utvisningar: 4 x 2 min för vardera laget

Matchens lirare, Nacka HK: Fanny Axerell Björkman

Matchens lirare, GT Söder: Elise Andersson

Domare: Daniel Berlin och Hampus Sörensen

Publik: 2 personer

Matchen mot Nacka HK skulle egentligen ha avslutat damlagets säsong i Allsvenskan, men eftersom två omgångar sköts upp i november med anledning av den pågående pandemin dröjer det ytterligare två veckor innan vi kan summera det här spelåret. Närmast väntar GF Kroppskultur på hemmaplan i Farstahallen på söndag, 21/3, kl 13.00