GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: GT Söder förlorade mot Kroppskultur
2021-03-22 12:01
Tilda Pettersson fick priset som matchens lirare i GT Söder. Foto: Anders Johnson.

På söndagseftermiddagen, 21/3, blev det förlust för vårt damlag i säsongens sista hemmamatch mot Kroppskultur. Den andra halvleken blev avgörande till bortalagets fördel och slutresultatet skrevs till 21-27 (13-10).

GT Söder stod för en riktigt bra första halvlek spelmässigt och Kroppskultur var endast i ledning vid ett tillfälle när laget gjorde matchens första mål. Därefter var det GT Söder som tog över taktpinnen och stressade Kroppskultur till tekniska misstag och sämre avslut.

I hemmalaget var anfallsspelet lugnt och alla spelare gick mot mål och vågade ta sina lägen. Vid ställningen 6-2 tog Kroppskultur en time-out för att stoppa GT Söders framfart, men det blev ingen större förändring utan hemmalaget höll undan med två till fyra bollar.

I GT Söder gjorde Tilda Pettersson, som utsågs till matchens lirare  i GT Söder, en av sina bästa matcher, särskilt under första halvlek då hon gjorde många fina egna mål och även framspelningar. Rebecca Eriksson, som gjorde comeback i GT Söder i senaste matchen, var riktigt bra både i anfall och försvar. Hon stod för ett lugn och många fina framspelningar. Anfallsmässigt tog samtliga i laget för sig och satte merparten av sina chanser. I försvaret spelade laget mer bollfokuserat under första halvlek än tidigare och fick bra stopp på Kroppskultur. Många avslut kom i önskade lägen som Elin Zackrisson i målet kunde rädda.

I Kroppskultur var Johanna Östblom på högerkanten duktig och stod för många bra satsningar in i banan. Även Frida Alm var ett hot, även om hon inte gjorde några mål i första halvlek drog hon på sig försvarare så att de andra spelarna fick mer utrymme.

I halvtid ledde hemmalaget rättvist med 13-10.

Hemmalaget startade andra halvlek med en spelare utvisad, men klarade det på ett bra sätt. Tilda Pettersson utökade ledningen till 14-10, men därefter var det Kroppskultur som tog över. Efter att Uddevallalaget hade gjort tre raka mål tog GT Söders bänk en time-out. Tyvärr hjälpte inte det, utan Kroppskultur gjorde ytterligare fyra (!!) raka mål och gick upp i ledning med 17-14.

Det dröjde ända till den 14:e minuten innan GT Söder gjorde halvlekens andra mål genom Rebecca Eriksson som reducerade till 15-17. Närmare än så kom inte hemmalaget, utan Kroppskultur drog ifrån ytterligare och vann med sex bollar.

Min analys är att när Kroppskultur kom ikapp i målprotokollet så slog rädslan till och känslan av att förlora (igen) satte sig i GT Söders spelare. Modet och lugnet i anfallsspelet försvann. I försvarsspelet arbetade spelarna plötsligt mer själva och avståndet mellan försvararna ökade, vilket gjorde att Kroppskultur fick större ytor att jobba med och tilldömdes även väldigt många straffar.

I Kroppskultur var målvakten Julia Johansson riktigt bra under andra halvlek. Även 12-målsskytten Lisa Olsson (utsedd till matchens lirare i sitt lag) var duktig och väldigt säker i sitt straffskytte. Lisa Olsson och Johanna Östblom stod för 18 av Kroppskulturs 27 mål, varav nio på straffar.

Hemmalaget får ta med sig sitt spel under första halvleken och jobba på att hålla det under 60 minuter när säsongens sista match spelas på söndag (28/3) i Märsta mot Skånela IF.

Skribent: Therese Hettman

Matchfakta

Målgörare, GT Söder: Tilda Pettersson 6, Elise Andersson 3 (1), Mikaela Geberg 3, Rebecca Eriksson 3, Jenny Haglund 2, Rebecca Järnholm 2, Hannah Eldås, Lovisa Kardell

Målgörare, GF Kroppskultur: Lisa Olsson 12 (7), Johanna Östblom 6 (2), Frida Alm 2, Ida Berlin 2, Julia Bredeby 2, Ellen Magnusson, Julia Olsson, Tove Lindberg

Utvisningar: GT Söder: 5 x 2 min och GF Kroppskultur: 4 x 2 min

Matchens lirare, GT Söder: Tilda Pettersson

Matchens lirare, GF Kroppskultur: Lisa Olsson

Domare: Emil Askestad och Srdjan Popovic

Publik: 5 personer