#universumsbästagäng

ATG Svenska Cupen: Förlust mot Eslövs IK
2021-08-20 21:45
Matchens lirare Tilda Pettersson (Foto: Express-Bild)

Äntligen var det dags för match igen och med publik. En helt annan känsla i hallen med en publik som hejar på sitt lag. Vår allsvenska kollega Eslöv stod för motståndet och var det starkare laget denna kväll och vann med 9 bollar, 30-21.

Matchen började med att den försenades 10 min. då solen strålade rakt in i ena målet, något som undertecknad har påtalat ett flertal gånger för hallchefen men utan åtgärd... Men 19.10 var matchen igång och då båda lagen spelar i samma division startades matchen med 3 st shoot-out per lag. Där var hemmalaget GT Söder strået vassare och satte 2 av 3 och Eslöv enbart 1. GT Söder startade därmed matchen med en 2-1-ledning.

Eslöv kom direkt tillbaka och gick upp i ledning med 2 bollar men därefter var det jämnt i målprotokollet. Två duktiga målvakter i respektive lag Sara Noreen i GT Söder och Nora Rasmusson (utsedd till matchens lirare i bortalaget) i Eslövs IK såg till att hålla siffrorna nere. Eslöv gjorde ett ryck under de sista 10 minuterna av första halvlek och gick till halvtidsvila med ledning nmed 5 bollar (15-10). GT Söder såg något nervösa ut och givet den tunna truppen såg de stundtals ut att gå på sparlåga och gick inte för fullt i första och andra fas. Detta ledde till några enklare tekniska misstag som Eslöv tog tillvara på.

Andra halvleken var även den jämn och efter 15 min tyckte jag att hemmalaget hade ett bättre tempo och vågade trycka mer i första och andra fas, vilket också gav utdelning. Hemmalaget låg då under med 15-23 och kämpade sig upp till 19-23. Eslöv tog däremot tillbaka taktpinnen och gjorde ett ryck igen och vann med 9 bollar.

Patrick Wester tränare i GT Söder:

- Resultat i sig var inget vi tittade på idag, vilket vi var tydliga med mot spelarna innan matchen. Målet var att ge 100 % i alla lägen och vi fick många svar efter kvällens match.

Att hemmalaget inte gav upp tycker jag de visar, de har svackor men kommer hela tiden igen.  Det handlar om att bli jämnare och att våga och orka spela i ett högre tempo hela matchen, då skapar de många fina målchanser. Mer skärpa i avsluten och mer höjd i försvaret så de kan komma ut och tackla anfallarna är också något jag skulle vilja se mer av framåt.

Det var otroligt kul att tillsammans med publik få se handboll live igen och i GT Söder vill jag ge ett extra plus till målvakten Sara Noreen som gjorde en riktigt bra insats och även Tilda Pettersson som visade på en grym krigarinställning framförallt under andra halvlek och blev även utsedd till matchens spelare i hemmalaget. Bra kämpat alla spelare och ledare - nu är premiären avklarad och bara att släppa nerverna och blicka framåt.

På söndag väntar IK Sävehof hemma i Farstahallen kl 17.00 (vi får hoppas på en molning dag....). Biljetter köper du på Tickster (enbart förköp).

Skribent: Therese Hettman

Matchfakta

Målgörare, GT Söder: Tilda Pettersson 6, Elise Andersson 5 (1), Hannah Eldås 5 (4), Tuva Nilsson 3, Olivia You 1 (1), Tilde Nilsson 1

Målgörare, Eslövs IK: Lina Wessberg 7 (3), Elsa Persson 7 (1), Ebba Wallenberg 4, Ebba Kristansson 4, Ellen Andersson 2, Agnes Bladh 2 (1), Mikaela Belokozovska 1, Hilda Lööf 1, Moa Larsson 1, Magdalena Lückander 1

Utvisningar: GT Söder: 3 x 2 min och Eslövs IK: 4 x 2 min

Matchens lirare, GT Söder: Tilda Pettersson

Matchens lirare, Eslövs IK: Nora Rasmusson

Domare: Andreas Isén och Johan Larsson

Publik: 97 personer