#universumsbästagäng

ATG Svenska cupen: Förlust mot Tyresö Handboll
2021-08-27 15:30
Tilda Pettersson fick priset som matchens lirare. Foto: Anders Johnson.

Vårt damlag förlorade bortamötet med Tyresö Handboll i den sista gruppspelsomgången av ATG Svenska cupen på torsdagskvällen, 26/8. Slutresultet skrevs till 35-26 (18-14).

Vi avslutade vårt Svenska cupen-äventyr genom att möta seriekonkurrenten Tyresö i årets första derby. Matchen startade med shoot-out, för vår del satte Tilda Pettersson, Tilde Nilsson och Malin Andersson Lindberg sina försk samtidigt som Tyresö lyckades med sina tre.

Matchen inleddes lite trevande från vår sida. Vi hade lite problem med deras offensiva försvar, men vi följdes åt målmässigt fram till ställningen 5-5 där det tog stopp för oss. Tyresö gjorde en bra period framförallt i sitt försvarsspel, vilket gjorde att de kunde trycka i kontringsfasen och gjorde sex raka mål till ställningen 11-5. Vi tog timeout och samlade ihop oss och pratade om hur vi skulle lösa deras försvar och var vi skulle lägga fokus i försvarsspelet. Det gjorde att vi vann den avslutande delen av första halvlek med 9-7. I paus var vi alltså i underläge med 14-18.

Andra halvlek var rätt så lik den första. Vi följde varandra målmässigt och Tyresö behöll sin fyramålsledning. Matchen avgjordes när de gjorde tre raka mål i mitten av halvleken och gick från 23-19 till 26-19. Efter det hämtade vi oss inte riktigt. Slutresultatet blev 35-26 till Tyresös favör och det är inte mycket att säga om det. Hatten av till Tyresötjejerna som gjorde det bättre än vi den här gången.

Tilda Pettersson (bilden ovan) gjorde sex mål och utsågs till matchens lirare i GT Söder. Bästa målskytt blev Hannah Eldås som stod för åtta fullträffar, varav tre på straff.

Skribent: Patrick Wester

Matchfakta

Målgörare, Tyresö Handboll: Frida Höglund 7, Daniela Lidsheim-Marjasin 6, Fanny Norsten 6 (1), Line Brandt 4, Moa Huurinainen Reisell 4, Linn Henner 3, Sara Greb 3, Alva Carlstedt 1, Tove Höglund 1

Målgörare, GT Söder:

Hannah Eldås 8 (3), Tilda Pettersson 6, Tuva Nilsson 5, Tilde Nilsson 3, Ellen Wettebrandt 2, Malin Andersson Lindberg 1, Olivia You 1

Utvisningar: Tyresö Handboll: 4 x 2 min och GT Söder: 1 x 2 min

Matchens lirare, Tyresö Handboll: Daniela Lidsheim-Marjasin

Matchens lirare, GT Söder: Tilda Pettersson

Domare: Alice Watson och Line Welin

Publik: 168 personer

I och med matchen mot Tyresö är äventyret i ATG Svenska cupen slut för den här säsongen. Vårt damlag kom på fjärde plats i gruppen och det blir IK Sävehof och Eslövs IK som går vidare till nästa runda i cupspelet.