F14-15: Säsongen 2021/22 är igång
2021-09-21 12:26
F14-15 vann B-finalen i Örebrocupen!

Säsongen är äntligen igång och som vi har längtat efter förra årets stukade säsong givet pandemin. Vi har laddat upp med träningsmatcher och Örebrocupen.

Den 12 september bjöd Vassunda in till två träningsmatcher mot dom själva och Skånela IF vilket var perfekt för att få svar på var vi står som lag. Vi åkte dit med 14 spelare varav 5 st från F-08. Det blev två förluster men vi fick många svar på vårt spel och det enda vi var missnöjda med var kampattityden - att vi gav upp när det började gå mindre bra. I övrigt stod spelarna för många fina prestationer under matcherna och det var mycket roligt att se de F-08-spelarna som var med och hjälpte oss. Några kommer även vara med och förstärka laget under USM för F-14.

Så när det var dags för Örebrocupen helgen som var kom spelarna fram till att dessa ledord skulle gälla: MOD, KAMP och GEMENSKAP.

På lördagsmorgonen 05.00 stod 10 spelare och 2 ledare redo för att ge sig av mot Örebro för matchstart 08.30 mot Sollentuna. Spelarna kändes redo men rätt nervösa och matchen var jämn till en början men under andra halvlek var Sollentuna bättre och kunde rycka ifrån och vinna med 12-7.

Inför andra matchen mot Vadstena pratade vi mycket om försvarsspelet och även om att vara mer noggranna i vårt passningsspel. Vadstena började bäst och de fick några anfall innan våra spelare hittade rätt i försvarsspelet men när vi väl gjorde det vände matchen och vi vann med 18-8. Roligt att se att de klarar av att ändra matchbilden och vi gör även mål från alla positioner och mål från alla spelare. Sista matchen i gruppspelet var mot Göksten och det var en match där vinnarna skulle gå till A-slutspel. Vi kommer inte alls in i den matchen framförallt har vi svårt i försvarsspelet men alla spelare ger verkligen allt hela vägen och trots att det är motigt ger vi aldrig upp. Göksten vinner till slut med 15-12 och B-slutspel väntar på söndagen.

Lördagseftermiddagen spenderar vi på Pitchers och kör Prison Island i en timme. Det handlar om att under en timme samla så mycket poäng som möjligt genom att lösa olika fysiska och tankeuppdrag i olika celler. Vi hade tre lag uppdelat efter ålder: Youngsters (Leah, Sanna, Lilly och Maja), Mid-age (Hjördis, Vera, Ida och Hanna), Oldies (Alva, Blenda, Jennie och Tessan) och resultatmässigt blev det jämnt men Youngsters vann före Mid-age. Resten av kvällen var lugn på hotellet med godis och häng.

Söndag och dags för slutspel där första matchen var mot Handens SK.  Vi får en bra start i försvaret och får många fina lägen framåt men är inte riktigt skarpa i avsluten men leder med 5-1 i halvtid. Andra halvlek flyter på bättre och vi vinner till slut med 13-3 och semi-final väntar.

I semi-finalen är det ytterligare ett motstånd från Stockholm som väntar, IK Bolton Gul och det blir en riktigt jämn och målsnål match. IK Bolton är i ledning fram till slutsekunden i första halvlek då Leah Griffiths får in ett skott och vi går till pausvila 5-5. Andra halvlek startar vi med två raka mål men Bolton kommer igen och kvitterar till 8-8. Vi gör två raka mål och är i ledning med två bollar. När det är ca 20 sek gör Bolton ett mål och går sen upp man-man för att försöka erövra bollen och kvittera. När Hjördis Flygt hos oss får bollen ser hon vägen fram mot mål och kör rakt mot mål och sätter den och vi vinner med 11-9 och är klara för final.

I finalen väntar Vadstena som vi vann mot enkelt i gruppspelet... Däremot förstod vi ledare att det skulle bli en mycket tuffare match denna gång. Trötta spelare både fysiskt och mentalt och stor nervositet inför finalen. Det blev även en tuff start på finalen och Vadstena var i ledning med 1-2 bollar fram till slutet av första halvlek då vi reducerade och liksom förra matchen reducerade i slutsekunden och kunde gå till halvtidsvila 5-5. Andra halvlek fortsatte jämnt men denna gång var det vi som var i förarsätet och låg aldrig under. När Lilly Alås gör två raka mål i slutet av matchen och vi leder med 2 bollar började vi hoppas på vinst. Men Vadstena ger inte upp utan reducerar och när det återstår 30 sek har vi bollen, vi ledare gör allt i vår makt för att få våra spelare att spela lugnt MEN icke... Vi tappar bollen och Vadstena får en kontringsmöjlighet där vi lyckligtvis kan bryta passningen och sen hålla i bollen till slutsignalen. Mycket glada spelare och ledare som står som vinnare i B-slutspelet.

Tjejerna har verkligen stått för sina ledord denna helg: MOD, KAMP och GEMENSKAP och jag är övertygad om att dessa hjälpte oss när vi hade det motigt. De har även visat upp många många fina prestationer under helgen och imponerat med sitt ansvarstagande både på och utanför planen.

Nu ser vi framemot att se spelarna utveckla sitt handbollsspel ytterligare och självklart seriespel och USM som våra F-14 kommer spela (steg 1 9-10 oktober).

Skrivet av: Tessan Hettman och Jennie Sarensten, ledare F14-15