#universumsbästagäng

Allsvenskan: Förlust i premiären mot HK Aranäs
2021-10-05 12:32
Hannah Eldås fick priset som matchens lirare i GT Söder. Foto: Express-Bild.

Det blev en stor förlust på bortaplan mot HK Aranäs på söndagskvällen (3/10). Andra halvlek stjälpte GT Söder då anfallsspelet inte alls fungerade och laget endast gjorde sju mål.

Första halvleken var målmässigt jämn men Aranäs gjorde ett ryck mot slutet och kunde gå till halvtidsvila med ledning 15-11. I GT Söder var målvakten Elin Zackrisson duktig och det var kul att se Julia Norén, som gjorde sin första allsvenska match efter ett års skadefrånvaro, sätta sina lägen från högerkanten.

Andra halvleken fick en riktig mardrömsstart och anfallsspelet fungerade inte alls för GT Söder. Aranäs gled ifrån i målprotokollet och gjorde 9-2 de första 10 minuterna och ledde då med 24-13.

Anfallsspelet fortsatte att skava och det var många egna försök och mindre samspel hos GT Söder. Det tillsammans med för många tekniska fel gjorde det enkelt för Aranäs att komma till lätta avslut. Slutresultatet blev till slut 31-18 till HK Aranäs.

I GT Söder blev Hannah Eldås välförtjänt utsedd till matchens lirare, hon var säker både i sitt läge på vänsterkanten och som straffskytt. Även våra övriga kantspelare satte de lägen de fick och jag hade gärna sett fler utspel. Våra målvakter Elin Zackrisson och Sara Noreen som kom in en bit in i andra halvlek gjorde också godkända insatser.

I HK Aranäs var kantspelaren Nicolina Fredriksson säker i sitt läge och gjorde även många fina kontringsmål. Matchens lirare i HK Aranäs, Amina Jasarevic, var riktigt vass i sitt genombrottsspel.

Nu får GT Söder redan på lördag (9/10) chans att revanschera sig när Kroppskultur från Uddevalla kommer på besök till Farstahallen.

Matchfakta

Målgörare, HK Aranäs: Nicolina Fredriksson 6, Amina Jasarevic 5, Louise Rundcrantz 5, Anna Heed 3 (2), Nova Hallén 3 (1), Emelie Batista 2, Nathalie Söhrman 2, Veronica Wislander 2, Alva Lekbrant, Ellen Davis, Tilda Palm

Målgörare, GT Söder: Hannah Eldås 5 (3), Tilda Pettersson 4, Tilde Nilsson 4, Julia Norén 2, Elise Andersson, Jenny Haglund, Tuva Nilsson

Utvisningar: HK Aranäs 1 x 2 min. och GT Söder 2 x 2 min.

Matchens lirare, HK Aranäs: Amina Jasarevic

Matchens lirare, GT Söder: Hannah Eldås

Domare: Jonathan Lindoff och Younes Ottosson

Publik: 380 personer