#universumsbästagäng

Allsvenskan: Tremålsförlust mot Eslövs IK
2021-11-15 12:21
Jenny Haglund - matchens lirare i GT Söder. Foto: Anders Johnson.

I söndagens (14/11) möte med Eslövs IK låg GT Söder under med åtta bollar i paus, men tack vare en riktigt bra upphämtning i andra halvlek krympte avståndet i målprotokollet. Slutresultatet skrevs till 25-28 (10-18).

Nyförvärvet Tilda Lundqvist presenterade sig direkt i sin debut och gjorde hemmalagets och matchens första mål. De första 15 minuterna var rätt jämna, men Eslöv satt hela tiden i förarsätet. I GT Söder fungerade inte försvarsspelet alls, det var stillastående och spelarna lämnade varandra ensamma alltför ofta vilket gjorde det svårt för våra målvakter Elin Zackrisson och Sara Noreen. Eslöv straffade även hemmalaget vid tekniska fel och mindre bra avslut och gjorde mål på sina chanser. I halvtid ledde Eslöv med åtta bollar vid ställningen 10-18.

Början av andra halvlek påminde om den första, men efter fem minuter åkte Eslöv på en utvisning och GT Söder ställde om till 5-1-försvar med Jenny Haglund som spets. Det var ett lyckat drag och hemmalaget lyckades mycket bättre i sitt försvar. Anfallsspelet fungerade helt ok med Tilda Lundqvist som tog ansvar för att styra upp spelet och hon gjorde även sex egna mål. Närmare än tre bollar kom dock inte GT Söder, utan Eslöv höll emot och vann matchen som slutade 25-28.

Jenny Haglund fick pris som matchens spelare i GT Söder och var riktigt bra som spets i 5-1-försvaret och gjorde även några fina mål. På högerkanten gjorde Malin Andersson Lindberg sin bästa match i GT Söder-tröjan och stod för fyra mål.

I Eslöv var Elsa Persson målfarlig och med sina nio mål blev hon utsedd till matchens spelare i sitt lag.

GT Söder behöver nu hitta rätt i försvarsspelet och då hoppas och tror jag att de första poängen kommer inom kort.

Matchfakta

Målgörare, GT Söder: Tilda Lundqvist 6, Tilda Pettersson 6, Malin Andersson Lindberg 4, Jenny Haglund 3, Tuva Nilsson 2, Ellen Wettebrandt , Hannah Eldås (1), Julia Norén, Tilde Nilsson.

Målgörare, Eslövs IK: Elsa Persson 9 (2), Ebba Wallenberg 4, Mikaela Belokozovska 4 , Ebba Kristiansson 3, Matilda Videll 3, Ellen Andersson 2, Lina Wessberg 2, Lena Zivanovic Cvejic.

Utvisningar: GT Söder 1 x 2 min. och Eslövs IK 4 x 2 min.

Matchens lirare, GT Söder: Jenny Haglund

Matchens lirare, Eslövs IK: Elsa Persson

Domare: Jesper Fernis och Srdjan Popovic

Publik: 96 personer

Skribent: Therese Hettman