2021-11-16 14:17

Den gångna helgen, 13-14/11, deltog vårt F18-lag i steg 2 i USM som arrangerades i Östra Gymnasiet. Tjejerna spelade stundtals sin bästa handboll någonsin och tränarna Elin Hall och Marita Bergman ger spelarna en eloge för deras krigarinställning.

Steg 2 spelades på hemmaplan i Östra Gymnasiet i Skogås med Skogås HK som arrangör.
Vi hade blivit lottade i en fem-lagsgrupp, varav tre lag var från Stockholm.

Den första matchen spelades mot Uppsala HK. Vi spelade en superb första halvlek med stor krigarinställning. Målet var att ha ett tufft och kompakt försvar och våga gå rakt mot mål i anfallet,  vilket tjejerna gjorde till fullo. Halvtidsresultatet skrevs till 9-9! Dock hände något efter paus…

I den andra halvleken var det tyvärr ett helt annat lag som stod på banan och vi lyckades bara  producera ett par mål och slutresultatet blev dessvärre en förlust.

I match nummer två stod Örebro SK för motståndet och vi hade lärt oss vår läxa och hade kontroll från start till mål. Tjejerna spelade den finaste handboll de presterat på länge och det blev en betydande vinst med massor av målgörare! Äntligen fick vi också sjunga klubbens segersång!

Söndagens första match var ett Stockholmsderby mot Spårvägens HF. Spelarna hade väldigt trötta kroppar och en hel del skavanker, men skam de som ger sig.

Något avvaktande och långsam match, men där vi kämpade och slet efter bästa förmåga och det gav resultat! Även i denna match avgick vi med segern och faktum är att vi fick sjunga en andra gång.

I den fjärde och avslutande matchen i detta steg stod arrangörsföreningen Skogås HK för motståndet. Tyvärr var energin och orken helt slut och total soppa-torsk uppstod, vilket visade sig i vårt anfallspel. Skogås Hk hade en väldigt duktig målvakt och vi hade väldigt svårt att göra mål. Det blev tydligt att när orken tar slut så tar vi mängder med dåliga beslut på planen och en hel drös med tekniska fel kommer då som ett brev på posten. Det blev förlust och vårt USM-äventyr var därmed till ända.

Trots att det inte blev något avancemang till steg 3 ska tjejerna ha en eloge för att ha krigat med och för varandra i fyra tuffa matcher.

Vi vill tacka publiken, domarna och arrangörsföreningen för en härlig handbollshelg. Detta USM-steg var den här gruppens sista uppvisning i handbollsvärlden som ungdomsspelare och nu väntar nya äventyr i seniorhandbollens värld! Vi hoppas på fortsatt bra handboll och kämparglöd!

Text skriven av: Elin Hall och Marita Bergman