#universumsbästagäng

Allsvenskan: Uddamålsförlust mot Eskilstuna Guif IF
2021-11-27 09:33
Tuva Harc Sahlgren matchens lirare i GT Söder. Foto: Anders Johnsson

Det blev en jämn och tät match i Farstahallen på fredagskvällen, 26/11. Där GT Söder inledde bäst och var i ledning fram till dess att laget åkte på en dubbelutvisning. Därefter tog Eskilstuna Guif över och vann till slut med 27-26 (16-15).

Det var länge ovisst hur det skulle se ut med målvakt för hemmalaget inför gårdagens match. Elin Zachrisson och Sara Noreen hade varit sjuka under slutet av veckan och Tuva Harc Sahlgren har rehabat pga av en överbelasning i knät. Elin och Sara fortsatt inte spelklara och Tuva fick helt enkelt snöra på sig skorna och spela - ett lyckat drag!

GT Söder fick en riktigt bra start anfallsmässigt i mötet med Eskilstuna Guif på fredagskvällen. Tilda Lundqvist regerade i anfallet och stod för några egna mål och många fina framspelningar.  Efter dryga kvarten spelad ledde hemmalaget med 8-5 och åkte då oturligt på en dubbelutvisning och fick spela med minst en man kort under en 3-minutersperiod. Detta tog Eskilstunalaget vara på och kom i kapp till ställningen 9-9. Därefter hade GT Söder en sämre period där anfallsspelet gick trögare och Eskilstuna kunde utnyttja hemmalagets missar och gick ifrån till en tremålsledning. Men denna kväll gav sig inte GT Söder utan de hängde i och Hannah Eldås gjorde reduceringsmålet 15-16 på straff som blev halvtidsresultatet.

Det blev en tuff start på andra halvlek där Eskilstuna Guif gjorde första målet och GT Söder åkte direkt på en utvisning. Återigen kunde bortalaget dra ifrån till en 3-målsledning. GT Söder fortsatte att spela ett mycket bra anfallsspel stora stunder i matchen och vi får se många fina skott av Tuva Nilsson, Hannah Eldås var säker från vänsterkanten (6 mål), Ellen Wettebrandt 100%-ig i sina avslut från linjen (5 mål). Emma Hultborg (matchens lirare i bortalaget) i Eskilstunas mål var dock grymt duktig och läste av många av GT Söders skott och stod för viktiga räddningar.

Det blev en kamp om poängen ända fram till slutsignalen, men bortalaget satt hela tiden i förarsätet. Tuva Harc Sahlgren (matchens lirare i GT Söder) gjorde många fina räddningar i slutet av matchen och GT Söder fick chansen, men hann inte ända fram.  Ellen Wettebrandt reducerade till 26-27 när det återstod 30 sekunder. Här trodde jag GT Söder skulle upp och spela man-man för att försöka erövra boll, men det gjorde man inte och bortalaget kunde rulla runt och först när det var 3-4 sekunder kvar av matchen fick hemmalaget bollen och hann då inte få chansen att reducera.

Jag vill ge alla spelare i hemmalaget en eloge den här matchen, alla bidrog på olika sätt. Anfallsmässigt var Tilda Lundqvist otroligt viktigt och styrde spelet galant, Tuva Nilsson gick rakt på mål under andra halvleken, Ellen Wettebrandt fick äntligen några bollar inne på linjen och satte sina lägen denna match. Hannah Eldås var riktigt säker från sin vänsterkant och som straffskytt. I försvarsspelet gjorde Jenny Haglund ett jättejobb som center, Tilda Pettersson och Olivia You fick höjd i försvaret och störde Eskilstunas skytte på ett bra sätt.

Kampen om de två poängen fortsätter helt enkelt och redan nu på fredag (3/12) är det match igen, derby mot Tyresö Handboll. Tyresö som har överraskat i serien och ligger på en andra plats i tabllen. Matchen spelas 19.00 i Farsthallen.

Matchfakta

Målgörare, GT Söder: Hannah Eldås 7 (1), Tuva Nilsson 5, Ellen Wettebrandt 5, Tilda Pettersson 3,  Tilda Lundqvist 2, Malin Andersson Lindberg 1, Tilde Nilsson 1, Erika Åkerlind 1, Julia Norén 1

Målgörare, Eskilstuna Guif IF: Josefin Johannson 9 (2), Maja Brokvist 4, Jessica Rydberg 4, Flavia Johansson 3, Kinga Kozdra 2, Emma Jarmteg 2, Moa Hjalmarsson 2, Joline Jakobsson 1,

Utvisningar: GT Söder 4 x 2 min. Eskilstuna Guif - inga

Matchens lirare, GT Söder: Tuva Harc Sahlgren

Matchens lirare, Eskilstuna Guif: Emma Hultborg

Domare: Mille Kotur och Daniel Väre

Publik: 95 personer

Skribent: Therese Hettman