#universumsbästagäng

Allsvenskan: Hemmaförlust mot OV Helsingborg
2022-02-07 10:45
Tuva Nilsson fick pris som matchens lirare i GT Söder. Foto: Anders Johnson.

I lördags, 5/2, spelade GT Söders damlag den första hemmamatchen 2022 i Farstahallen och OV Helsingborg stod för motståndet. Tyvärr blev det åter en förlust och slutresultatet skrevs till 20-29.

Första halvlek var ganska jämn och hemmalaget spelade under stora delar ett bra anfallsspel med tålamod och spelarna satte varandra i lägen. Det tog ca 10 min innan laget hittade rätt i sitt försvarspel, men det blev bättre och bättre. I halvtid var GT Söder i underläge med två bollar vid ställningen 12-14.

Hemmlaget fick en riktig mardrömsstart på andra halvlek då anfallsspelet inte alls fungerade med missade avslut som följd, men framförallt var tålamodet och spelet där de sätter varandra i lägen som bortblåst. Det tog dryga 11 minuter innan hemmalaget gjorde sitt första mål. OV Helsingborg tog vara på den chansen och med bra tryck i andra fas kunde bortalaget segla ifrån till en niomålsledning (21-12).

Tuva Nilsson gjorde GT Söders första mål i andra halvlek och därefter spelade laget jämnt med gästerna men hade inte kapacitet att plocka in några bollar. Den stora skillnaden mot de första mållösa 11 minuterna var att laget nu började använda det breda spelet och fick isär gästernas försvar på ett annat sätt. Det blev till slut förlust med nio bollar, 20-29.

Anfallsmässigt ett stort plus till Tuva Nilsson (bilden) som stod för många fina skott och utsågs till matchens lirare. Tummen upp även för Tilda Pettersson som gjorde många egna genombrott men också flera assist och till Hannah Eldås som fortsatt var säker från vänsterkanten. Däremot försvann hela högersidan och jag tror inte att spelana på högerkanten fick många bollar att jobba med. Laget behöver verkligen få med alla positioner för att lyckas hela vägen.

Försvarsspelet var stundtals bra, men det behöver tightas till ytterligare för att få stopp på anfallarna. Elin Zackrisson och Sara Noreen turades om i målet och stod båda för en hel del fina räddningar.

Tack till Coop Bondegatan som sponsrade med pris till matchens lirare i båda lagen!

Matchfakta

Målgörare, GT Söder: Tuva Nilsson 8 (1), Hannah Eldås 5 (1), Tilda Pettersson 5, Elin Zackrisson, Tilde Nilsson

Målgörare, OV Helsingborg: Martina Persson 5 (3), Alexandra Larsson 4, Ellinor Fahlstedt 3, Mimmi Lundin 3, Wiktoria Gustafsson 3, Agnes Bladh 2, Anne Lind 2, Hanna Lundblad 2, Linnéa Thulin 2, Annie Svensson, Emelie Kristiansson, Wilma Lundblad (1)

Utvisningar: GT Söder 3 x 2 min. och OV Helsingborg 4 x 2 min.

Matchens lirare, GT Söder: Tuva Nilsson

Matchens lirare, OV Helsingborg: Agnes Bladh

Domare: Damon Behroozi och Marcus Widén

Publik: 88 personer

Skribent: Therese Hettman