#universumsbästagäng

Allsvenskan: Derbyförlust mot AIK i Farstahallen
2022-02-25 10:34
Tilda Pettersson - matchens lirare i GT Söder. Foto: Anders Johnson.

GT Söder räckte inte till i derbyt mot AIK på tisdagskvällen, 22/2. Efter första halvlek var ställningen 12-18. Under andra halvan av matchen drog AIK ifrån ytterligare i målprotokollet och slutresultatet skrevs till 23-35.

Gästande AIK tog kommandot direkt och var i ledning med 3-0 efter 2.08 innan Tilda Pettersson gjorde GT Söders första mål. AIK var sedan i en stabil ledning under hela första halvlek. När matchklockan visade 21.52 var ställningen 8-14. Därefter gjorde hemmalaget tre raka mål och fick kontakt, men AIK replikerade snabbt. GT Söder gick till halvtidsvila med sex bollars underläge, 12-18.

Under de tio första minuterna av andra halvlek bytte lagen mål med varandra, men sedan drog AIK ifrån ordentligt. 16-22 blev på drygt tio minuter 17-32. Slutresultatet skrevs till 23-35.

AIK var det bättre laget över hela matchen. Framförallt höll Solnagänget ihop bakåt där Emma Pettersson stack ut i sitt spel i mittblocket. GT Söder krigade på under hela matchen, men orken fanns inte riktigt denna kväll. En tunn trupp och endast två avbytare tog ut sin rätt och kanske kan urladdningen mot Skånela några dagar tidigare också ha ha spelat roll.

Våra målvakter Sara Noreen och Tuva Harc Sahlgren gorde sitt yttersta, men fick mest frilägen emot sig och då blir det tufft. Tuva noterade sig för övrigt i målprotokollet efter att ha varit snabb med ett utkast som landade i AIK:s tomma bur.

Pris till matchens spelare i GT Söder gick välförtjänt till Tilda Pettersson (bilden) för sjätte gången den här säsongen.

Tack till Coop Bondegatan som sponsrade med matchens lirare-priser.

Matchfakta

Målgörare, GT Söder: Tuva Nilsson 8, Hannah Eldås 5 (3), Tilda Pettersson 4, Julia Norén 2, Olivia You 2, Ellen Wettebrandt, Tuva Harc Sahlgren

Målgörare, AIK: Ella Sjöberg 6, Matilda Forsberg 5, Cecilia Tillman 4, Filippa Nyman 4, Alice Hirsch 3 (1), Frida Sjöberg 3, Thea Gelotte 3, Vilborg Petursdottir 3, Ida Lindlöf 2, Victoria Orest 2

Utvisningar: GT Söder - och AIK 2 x 2 min.

Matchens lirare, GT Söder: Tilda Pettersson

Matchens lirare, AIK: Ella Sjöberg

Domare: Li-Meng Borgman och Daniel Berlin

Publik: 75 personer

Skribent: Therese Hettman