#universumsbästagäng

Allsvenskan: Tung förlust mot Boden Handboll IF
2022-03-11 09:40
Tuva Nilsson utsågs till matchens lirare i GT Söder. Foto: Anders Johnson.

Boden Handboll IF var det bättre laget i Farstahallen på tisdagskvällen, 8/3. GT Söder fick se sig besegrat med 21-43 efter underläge med 9-20 i halvtid.

Hemmalaget hängde med ganska bra under de första 10 minuterna och var då i underläge med 2-3 bollar. Därefter tog Boden över taktpinnen medan GT Söder spelade ett rätt håglöst anfallsspel där laget inte gick rakt på mål och gjorde alldeles för många tekniska fel. Detta utnyttjade bortalaget som var riktigt starkt i sin andra fas. I halvtid var GT Söder i underläge med 11 bollar (9-20).

I andra halvlek var det fortsatt Boden som hade övertaget och kunde rycka ifrån allt mer i målprotokollet. GT Söders försvar var återigen väldigt glest där spelarna inte gick in och hjälpte varandra eller kom alldeles för sent in i situationer, vilket många gånger resulterade i mål eller straff för Boden. Mot slutet av halvleken valde hemmalaget att spela 6-0 vilket såg lite bättre ut och framförallt blev försvaret mer tight.

Anfallsmässigt gjorde hemmalaget åtminstone 21 mål, vilket är godkänt och då missades det en hel del avslut också. Jag skulle däremot velat se att alla spelare vågade gå mot mål och att våra 9-metersspelare hade bättre djup för att på så sätt kunna komma i fart och inte fastna när de gjorde sina satsningar. Tuva Nilsson (bilden) fick pris som matchens lirare och gjorde återigen många mål och skulle kunna ha skjutit ännu mer. Jag tycker även Tilde Nilsson gjorde det bra när hon var på plan, men jag önskar att hon hade vågat gå på mål ännu mer. Dessutom hade jag önskat fler utspel till vår högerkant som såg ut att stå fri mest hela matchen.

Boden var ett jämnt lag, men spelfördelaren och tiomålsskytten Emmy Nordmark fick välförtjänt priset som matchens lirare. Även målvakten Gracia Axelsson, som kom in den andra halvleken, gjorde det bra och stod för en hel del fina räddningar.

Nu återstår bara två matcher att kriga sig igenom för vårt damlag och som tränaren Patrick Wester (och Matthew McConaughey) säger: ”Don’t half ass it”.

Tack till Coop Bondegatan som sponsrade med matchens lirare-priser.

Matchfakta

Målgörare, GT Söder: Tuva Nilsson 8, Hannah Eldås 5 (4), Tilda Pettersson 3, Ellen Wettebrandt 2, Erika Åkerlind, Julia Norén, Tilde Nilsson

Målgörare, Boden Handboll IF: Emmy Nordmark 10 (3), Moa Nilsson 8, Lisa Hansson 6, Soraia Vieira Lopes 6 (2), Kalia Klomp 4, Alma Mikaelsson 2, Annika Ölén 2, Sara Nordström 2, Faith Eriksson, Lotta Kulju, Yasmin Domonji

Utvisningar: GT Söder 2 x 2 min. och Boden Handboll IF 3 x 2 min.

Matchens lirare, GT Söder: Tuva Nilsson

Matchens lirare, Boden Handboll IF: Emmy Nordmark

Domare: Li-Meng Borgman och Daniel Berlin

Publik: 119 personer

Skribent: Therese Hettman